Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Bukan saja wanita, malah lelaki pun tak terkecuali dalam memenuhi keperluan nutrisi penting bagi meningkatkan kesihatan dan kemantapan seorang lelaki, kesuburan dan tenaga dalam menjalani kehidupan seharian.

Dalam menjaga dan menguatkan stamina seorang lelaki, perlukan nutrisi yang cukup malangnya nutrisi itu tak mampu dipenuhi dengan diet pemakanan hari ini. Sebagai menmpung keperluan nutrisi penting tersebut amat perlukan kepada makanan tambahan, namun perlu berhati-hati dalam memilih makanan tambahan yang betul.

4 Nutrisi Penting Mesti Ambil Untuk Kesihatan Lelaki

  1. Zinc

Zinc merupakan mineral penting yang menggalakkan kekuatan otot dan daya tahan badan. Dan bagi seorang lelaki, Zinc membantu meningkatkan fungsi, kualiti dan kuantiti sperma.

Zinc didalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda dari organ lain. Zinc memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki. Kekurangan zinc yang serius akan mengakibatkan masalah seperti kematangan organ seks yang lambat, impoten, perkembangan yang kecil atau pincang pada testikel, kiraan sperma yang rendah, kemerosotan fungsi seksual,penuaan pra-matang dan gugur rambut.

2. Vitamin E

…membantu dalam penghasilan hormon seks untuk meningkatkan penampilan, mood dan kehendak…

Dikatakan Vitamin E ini adalah vitamin khusus utk seks. Vitamin E membantu dalam penghasilan hormon seks seseorang yang membolehkan seseorang itu meningkatkan penampilan, mood dan kehendak beliau. Selain itu, vitamin E ini juga merupakan antioksida yang boleh melambatkan proses penuaan dan mengelakkan penyakit.

Vitamin E juga berfungsi sebagai ‘gps’ kepada sperma, takdelah sperma berpusing ditempat yang sama je. Bagus diambil untuk pasangan yang sedang ikhtiar hamil, dan meningkatkan peluang untuk mendapat cahaya mata!

 

kesihatan lelaki

 

3. CoQ10

Tubuh kita menghasilkan CoQ10 yang penting untuk sel badan kita berfungsi. Ia mampu membina sel-sel telur yang berkualiti.

Selain bagus untuk meningkatkan stamina dan kesihatan jantung, pakar saintis memberikan teori bahawa pengambilan CoQ10 menggalakkan penghasilan tenaga bagi sperma untuk bergerak lebih laju menuju ke telur ovum.

4. Minyak Ikan Omega 3

Omega 3 berkait rapat dalam kesuburan lelaki. Omega 3 dalam minyak ikan memberi manfaat dalam struktur bentuk kepala sperma.

Kepala sperma sangat penting apabila ingin menembusi permukaan telur wanita ( ZON PELUSIDA). Dalam banyak  ribuan sperma yang berenang ke telur wanita, bila sampai dipermukaan telur, hanya yang betul betul jantan akan menang. Bentuk kepala sperma yang muncung/tirus/bujur/tajam (sebentuk dengannya) lebih mudah menembusi permukaan telur wanita.

tip kesuburan lelaki

 

Sebagai tulang belakang keluarga, anda harus buat pelaburan yang terbaik untuk kesihatan anda, agar dengannya anda mampu terus menjaga, melindungi dan menyayangi keluarga anda dengan sebaiknya.

Dapatkan REAL MEN SET ini sekarang dan nikmati kehidupan anda dengan penuh keceriaan dan kebahagiaan. Klik poster eSell dibawah untuk order secara online atau whatsapp 0183164133 untuk tempahan.

Set kolesterol shaklee

Leave a Reply

CommentLuv badge

4 Nutrisi Penting Untuk Kesihatan Dan Kesuburan Lelaki
Close Menu
×
×

Cart