Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Sangat penting untuk mengenali tanda-tanda amaran jika gula dalam darah tinggi (hiperglikemia) dan cara untuk sentiasa memantau paras gula dalam darah anda.

Tanda-tandanya senang dikenal pasti dan harus dirawat secepat mungkin supaya ia tidak membahayakan kesihatan anda. ADVERTISING

Tanda-tanda yang dialami mungkin berbeza bergantung kepada individu. Kita akan bincangkan tanda-tanda paling biasa yang memerlukan perhatian.

Hiperglikemia berkembang apabila badan tidak dapat menghasilkan insulin yang mencukupi atau tidak boleh menggunakannya dengan betul. 

Kredit: Livestrong.com

Insulin adalah hormon yang dikeluarkan oleh pankreas untuk mengawal kepekatanglukosa dalam darah, di mana ia digunakan sebagai tenaga. 

Walau bagaimanapun, jika anda kekurangan insulin, glukosa tidak boleh diserap ke dalam aliran darah.

Jika ini berlaku untuk tempoh yang berpanjangan, ia boleh memudaratkan beberapa bahagian badan seperti buah pinggang, saluran darah, sistem saraf, mata dan meninggalkan kerosakan yang kekal.

Sebab-sebab kenapa paras gula dalam darah naik

Berikut adalah sebab-sebab mengapa paras gula dalam darah anda boleh naik:

  • Tidak aktif secara fizikal;
  • Keletihan;
  • Selesema biasa;
  • Dehidrasi;
  • Terlampau banyak makan;
  • Pengambilan steroid yang berlebihan

Peningkatan paras gula darah tidak semestinya bermakna anda penghidap kencing manis, walaupun ia adalah satu tanda penyakit tersebut. 

13 Tanda amaran paras gula dalam darah anda tinggi

  • Kerap membuang air kecil, terutama pada waktu malam;
  • Penglihatan kabur;
  • Mulut kering;
  • Dahaga;
  • Mati pucuk;
  • Tidak dapat memberi tumpuan;
  • Penyembuhan luka yang perlahan;
  • Jangkitan berulang;
  • Masalah penghadaman;
  • Peningkatkan selera makan;
  • Masalah saraf;
  • Kulit kering dan gatal;
  • Penambahan lemak pada perut dan berat badan

kredit

Suplemen Shaklee Bantu Kawal Kadar Gula Dalam Darah

Assalamualaikum. Ini maksu kepada Puan Nurul Syazwani. Maksu adik bongsu kepada mak. Mak kata family memang ada kencing manis.

Penyakit keturunan. Bila kena kencing manis comfirmlah sangkut dengan buah pinggang kan. Seram tahu tak. Hahaha.. sebab tu kena cegah dari sekarang.

Bulan lepas masa melawat Cu (maksu), masa nak balik tu Cu kata nak beli vivix. Untuk buah pinggang. 26 September 2016 hantar Vivix ke rumah Cu.

Lepas explain semua cara makan dan lain-lain, terus je gerak pergi kerja sebab dah lambat. 2 minggu lepas tu whatsapp Cu balik sebab nak follow up. Ok ke tak makan Vivix tu tapi 25 Oktober 2016 baru Cu reply. Alhamdulillah!

Terkejut dan bersyukurnya kencing manis Cu turun dari 20 kepada 10. Belum lagi tahap normal but its going there. Syukurrrr sangat sangat. Itu selepas sebotol vivix. Bila sendiri dah rasa bagusnya Vivix ni, mesti akan repeat nak Vivix lagi.

And yes! Cu repeat order her second Vivix! Bila hantar dekat Cu 27 Oktober 2016, Cu pun nampak lebih sihat, muka lebih ceria. Cu kata badan pun rasa sedap sihat. Siap boleh main kejar-kejar dengan angsaπŸ˜„

Sejak kebelakangan ni, Cu ada masalah bertutur dengan baik. Cu tak sihat and tend to lost her vocabulary at times. Tapi bila jumpa Cu haritu dah lancar sikit. Lebih baik dari sebelum ni.

Sebelum ni baca dan promote Vivix boleh bantu tingkatkan fungsi otak. Baru sekarang nampak sendiri dan semakin yakin dengan Vivix. Dengan izin Allah, what Vivix did worth the price!

Is it my eyes playing trick or she does look younger? 😍

cara-turunkan-kencing-manis

Berapa Yang Perlu Anda Laburkan?

Harga untuk pelaburan kesihatan anda ini hanya bernilai RM 475.

BAGAIMANA NAK DAPATKAN VIVIX SHAKLEE

Cara 1 β€“ Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 β€“ Sila hubungi Puan Zulaikha ditalian 018-3164133 untuk mendapatkan konsultasi tentang tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

download

Leave a Reply

CommentLuv badge

Close Menu
Γ—

Cart