Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Berapa ramai yang diuji dengan kemalangan, patah kaki, patah tangan dan sebagainya malah ada yang diuji lebih teruk dari itu. Sunnguh trauma. Namun Allah uji tanda Allah sayang..berkat kecekalan dan kekentalan berikhtiar, melakukan pelbagai fisioterapi dan berbekalkan semangat yang tak mudah mengalah, terus bangkit berjuang.

Begitu juga pengalaman wanita ini yang diuji dengan kemalangan dan rentetan dari itu, kakinya tidak dapat untuk berjalan dengan sempurna untuk beberapa bulan. Ikuti kisah dan pengalaman wanita kental ini, dan apa ikhtiar beliau untuk kembali sembuh.

Tak Dapat Berjalan Sempurna Selepas Kemalangan, Kemudian Pulih Dengan Ikhtiar Ini

Nama saya Wan Noor Hidayah. Saya sudah berkahwin dan mempunyai 2 orang anak lelaki. Saya ingin kongsikan bagaimana kaki saya pulih sepenuhnya selepas mengamalkan suplemen Shaklee.

Pada tahun 2015 saya mengalami kemalangan kereta yang teruk. Tetapi alhamdulillah, saya masih hidup walaupun tidak dapat berjalan dengan sempurna selama beberapa bulan. Pada mulanya saya mencuba 2 jenama suplemen ternama dipasaran untuk mengurangkan kesakitan di kaki saya.

Saya terpaksa mengambil suplemen memandangkan tiada ubat selain ubat tahan sakit sahaja yang diberikan oleh pihak hospital kepada saya. Menurut mereka, keputusan x-ray saya tidak menunjukkan sebarang masalah kecederaan pada tulang walaupun mereka sendiri berasa pelik mengapa saya langsung tidak boleh berjalan.

Terpaksa mengensot ke bilik air

Sejak dari kemalangan tersebut saya tidak dapat berjalan dan terpaksa dipapah oleh ahli keluarga setiap kali hendak ke mana-mana. Paling menyedihkan adalah apabila saya terpaksa mengesot perlahan-perlahan ke bilik air apabila hendak berwuduk ketika ahli keluarga tiada di rumah. Sakitnya kaki saya ketika mengesot hanya Allah sahaja yang tahu.

Kemudian ibu saya mendapatkan sepasang tongkat dan sebuah kerusi roda untuk memudahkan pergerakan saya. Saya menggunakan tongkat selama hampir 3 bulan untuk ke pejabat setiap hari. Walaupun kesakitan kaki saya telah mengambil masa yang agak lama untuk berkurangan, namun saya masih berasa amat sakit apabila berjalan tanpa tongkat.

Takdir Allah pertemukan dengan Shaklee

Pada suatu hari saya telah ditakdirkan oleh Allah SWT dapat kembali bekerja di lokasi yang berhampiran dengan cawangan Shaklee. Peluang ini saya ambil untuk mendaftar sebagai ahli dan membeli beberapa jenis suplemen. Omega Guard menjadi suplemen kegemaran saya apabila kesakitan kaki saya hilang setelah konsisten mengamalkannya.

Alhamdulillah, saya berasa amat bersyukur apabila kaki saya tidak lagi sakit. Omega Guard telah membantu saya untuk sembuh. Saya juga turut merasakan Shaklee Effect yang lain iaitu mood saya semakin baik, saya menjadi lebih tenang dan tidak cepat marah. Penglihatan mata saya juga semakin baik dan saya tidak lagi mengalami masalah silau apabila memandu di waktu malam.

Selain Omega Guard, saya juga mengambil B-Complex untuk mengurangkan rasa sedih akibat tidak dapat berjalan dengan sempurna. Tetapi selepas istiqamah mengamalkannya, bahagian kaki saya yang kebas kerana banyak saraf mati akibat hentakan kuat semasa kemalangan lalu juga telah pulih dan kulit wajah saya menjadi semakin berseri-seri.

Kini saya hanya percayakan suplemen Shaklee sahaja. Selain semakin sihat, bertenaga, cergas dan cantik berseri, saya juga mendapat bonus setiap bulan. Marilah sertai Shaklee bersama saya. Anda juga boleh merasai Shaklee Effect yang tidak disangka-sangka. Selamat tinggal tongkat. Saya cintakan Shaklee sampai bila-bila 

Terima kasih.

cara sembuhkan tulang patah

 

Jadi untuk anda yang diuji, semoga Allah beri ketabahan. Allah sayangkan anda, dan teruskan ikhtiar untuk kembali pulih,kuatkan semangat berjuang dan bangkit untuk yang tersayang. Ada ganjaran besar Allah mahu hadiahkan untuk anda. 🙂

Leave a Reply

CommentLuv badge

Tak Dapat Berjalan Sempurna Selepas Kemalangan, Kemudian Pulih Dengan Ikhtiar Ini
Close Menu
×
×

Cart