Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Dari segi perubatan, barah perut (juga dikenali sebagai barah gastrik) boleh terbentuk pada sebarang bahagian perut dan boleh merebak keseluruh perut dan organ lain. Barah perut boleh tumbuh sepanjang dinding perut ke esofagus atau usus kecil.

Ia juga boleh menjalar sepanjang dinding perut dan merebak ke nod limfa berhampiran dan kepada organ seperti hati, pankreas, dan kolon. Barah perut juga mampu merebak ke organ jauh, seperti paru-paru, nod lymph atas tulang selangka (collar bone), dan ovari.

Apabila barah merebak kebahagian lain tubuh, tumor baru yang mempunyai sel tidak normal yang sama dan nama yang sama dengan tumor utama. Sebagai contoh, jika barah perut merebak kepada hati, sel barah di hati adalah sel barah perut dan penyakit ini dikenali sebagai barah perut metastatik, bukannya barah hati.

kanser perut 1

Masalah utama barah perut adalah apabila ia merebak kepada ovari; tumor dalam ovari dikenali sebagai tumor Krukenberg. Tumor ini, dinamakan sempena nama doktor pertama yang menggambarkannya, bukanlah penyakit, ia adalah barah perut metastatik – sel barah di tumor Krukenberg adalah sel barah perut, sama seperti sel barah dalam tumor utama.

SUMBER

Benarkah Stress Punca Barah Perut?

Kajian (1990 -1991) mendapati, jangkitan H Pylori antara punca kanser perut selain kerap mengambil makanan berjeruk dan masin, kurang hadam nitrat (sejenis garam yang terhasil daripada tindakan kimia asid nitrik dan alkali), ataupun kurang mengambil Vitamin C atau E.

Ia terjadi kesan penekanan pembunuh semula jadi (sel N K) yang khusus menyerang sel berbahaya apabila ketahanan badan lemah. Kanser perut ini banyak menyerang masyarakat Jepun yang terkenal kerana ketekunan dan daya saing kerja yang tinggi.

kanser perut dan rawatan

Tegangan ini juga menjadi antara punca ulcerative colitis, penyakit radang usus yang kerap dialami mereka berusia 20 – 40. Antara gejala penyakitnya, cirit-birit dengan najis lembut bercampur lendir dan sedikit darah.

Tabiat semula jadi yang terlalu bergantung kepada orang lain, taksub kepada sesuatu perkara seperti kebersihan dan kekemasan serta tidak berupaya bersantai dan berehat, boleh menjurus kepada penyakit ini.

Pengambilan antibiotik membantu melegakan tetapi ketegangan masih ada. Ia juga meninggalkan kesan pada tekanan darah, jantung, ginjal, otak, mata dan anggota lain jika diambil berlebihan.

Adakah Rawatan Semulajadi Untuk Kanser?

InshaAllah ada.

Sudah ramai cancer survivor yang kembali sihat dengan suplemen Vivix Shaklee.

Salah satu daripada kandungan utama dalam Vivix adalah resveratrol yang telah terbukti dalam banyak kajian saintifik boleh membantu mencegah dan merawat kanser.

Antara kajian saintifik yang membuktikan keberkesanan resveratrol melawan kanser :

Kajian dalam Annals of The New York Academy of Sciences pada tahun 2011 melaporkan beberapa kajian awal menunjukkan resveratrol mempunyai kesan anti kanser.

Kajian yang diterbitkan oleh FACEB jurnal pada October 2011 menunjukkan resveratrol berjaya menghalang sel kanser payu dara daripada membesar.

Kajian yang dibuat oleh University of Nebraska pada tahun 2008 mendapati resveratrol berjaya menghalang estrogen daripada bertindak balas dengan DNA dan menyebabkan kanser payu dara.

Kajian yang dibuat oleh University of Florida pada tahun 2011 menunjukkan resveratrol mempunyai sifat anti-carcinogenic yang boleh menghalang sel normal menjadi sel kanser.

Kajian yang dibuat oleh University of Kansas pada tahun 2012 menunjukkan resveratrol boleh membantu menghalang kanser prostat daripada membesar.

Perlu diingatkan VIVIX bukan ubat tetapi vitamin. Ini bermakna makan VIVIX bukan bermakna anda tidak perlu buat kimo.
Berhenti melakukan kimo atau tidak bergantung kepada pemeriksaan Doktor Pakar. VIVIX adalah vitamin yang bantu kuatkan sel sel sihat supaya boleh lawan sendiri sel sel kanser. Vitamin adalah makanan tambahanan yang support supaya badan kita sendiri boleh melawan penyakit.
Antara yang pernah mengamalkannya :
 kanser perut
kanser-usus-vivix
punca kanser usus

CARA DAPATKAN VIVIX

Untuk kanser, saya sarankan anda untuk cuba 6 botol Vivix terus.

Vivix mengandungi resveratrol. Sel kanser pula adalah sangat ganas dan cepat merebak. Oleh itu kuantiti resveratrol yang tinggi di perlukan untuk melawan sel-sel kanser ini.

Kita ikhtiar dan jangan lupa banyakkan berdoa dan solat hajat untuk kesembuhan.

Jika anda berminat untuk dapatkan Vivix, hubungi saya menerusi SMS/WhatsApp di 018-3164133.

Bantu lah insan tersayang untuk kembali sembuh seperti sediakala.

Atau anda boleh terus dapatkan secara online dengan klik icon di bawah.

Terima kasih 🙂

beli-sekarang-juga

Leave a Reply

CommentLuv badge

Stress Punca Kanser Perut?
Close Menu
×
×

Cart