Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Penyakit kolesterol tinggi sebenarnya bukan memilih profesion pekerjaan apa. Hatta saiz badan kita pun bukan boleh jadi kpi untuk tentukan level kolesterol. Ada orang yang berbadan berisi tapi bacaan kolesterol cantik je. Ada yang kurus,tapi bacaan kolesterol sangat tinggi.

Golongan jururawat atau staff nurse adalah antara golongan yang saya sendiri kagum dan hormati jasa dan pengorbanan mereka. Pengalaman berpuluh kali warded kerana menemani anak yang pernah alami masalah jantung berlubang sangat membuka mata terhadap kerjaya jururawat.

APA ITU KOLESTEROL?

Kolesterol sebenarnya dihasilkan oleh hati kita dan boleh didapati dari makanan. Kolesterol berfungsi untuk membina dinding sel, membantu mencernakan lemak dan menghasilkan sesetengah hormon.

Actually, kolesterol yang badan kita hasilkan dah pun mencukupi untuk semua kerja kolesterol tu. Tak perlu nak ambil dari makanan. Tapi nak buat macam mana, makanan berkolesterol itu sedap. 😛

3 Faktor Kenapa Staff Nurse Senang Dapat Kolesterol Tinggi

1# Kerja Shif (Tidur Tak Menentu)

Bukan staff nurse je, mana-mana pekerjaan yang memerlukan shif ni biasanya boleh tingkatkan risiko untuk dapat kolesterol tinggi. Ini disebabkan waktu malam sepatutnya waktu untuk tidur supaya organ hati kita boleh jalankan kerja dia dengan optimum.

Tapi disebabkan tidur lewat dan tidur yang tak menentu menjadi punca kolesterol meningkat.

2# Stress

Stress memang boleh jadi punca kenapa kolesterol makin tinggi. Sebab tu orang yang jaga makan, tapi dia asyik stress mudah mendapat kolesterol tinggi. Dan pekerjaan jururawat antara profesion yang sangat terdedah dengan stress yang tinggi.

3# Sukar menjaga pemakanan

Bayangkan kerja shif malam, susah nak dapat rehat, bila lapar terpaksalah order delivery dan biasanya 24hrs punya macam fastfood je yang banyak kan. Lagipun ambil makanan berat terlalu lewat malam memang tak bagus untuk kesihatan.

Namun sebabkan takde pilihan lain, terpaksalah jugak. Nak bawak bekal hari-hari? Itupun kalau sempat..

Ini perbualan antara kami, walaupun beliau seorang staffnurse juga tapi bacaan kolesterol beliau paling cantik!



Rahsia Bacaan Kolesterol Cantik Walaupun Anda Bekerja Shif Malam/StaffNurse

Paling penting dalam menurunkan paras kolesterol adalah dengan menjaga pemakanan dan rutinkan senaman, juga mengamalkan gaya hidup yang lebih sihat.

Selain itu, mestilah disokong juga dengan pengambilan suplemen yang boleh bantu improve kesihatan fungsi organ untuk menjalankan kerjanya dengan baik dan memenuhi keperluan nutrisi badan.

TURUNKAN PARAS KOLESTEROL TINGGI DENGAN SHAKLEE

Dengan menjaga pemakanan serta amalkan nutrisi yang lengkap, kolesterol dalam badan dapat dikawal dengan mengambil set kolesterol shaklee. Mengandungi beberapa vitamin yang bagus dan sangat membantu, dari segi jantung dan tekanan darah.

turunkan-kolesterol

1. VIVIX

Terkenal dengan antioksidan yang tinggi.

Antioksidan dalam Vivix membantu dalam perlindungan sel termasuklah sel di sekitar bahagian salur darah.

Orang yang alami masalah kolestrol yang tinggi adalah disebabkan oleh plug atau kolestrol berlebihan dalam salur darah.

Fungsi Vivix ini, ia melindungi salur darah kita, jadi salur darah kita akan dilindungi dari kerosakan.

Kolesterol tidak boleh menempel pada salur darah yang boleh menyebabkan kolesterol berlebihan.

Resveraterol terbukti berkesan mencegah pembekuan kolesterol dari melekat di saluran darah.

2. PHYTOCOL-ST

Fitosterol secara strukturnya adalah sama dengan kolesterol dan bersaing dengan kolesterol untuk penyerapan di dalam usus justeru meninggalkan kolesterol.

Ini bermaksud, lebih banyak fitosterol yang dimiliki tubuh anda, lebih kurang kolesterol yang diserap didalam badan!

Anda juga berpeluang menurunkan paras kolesterol LDL anda dengan pengambilan fitosterol.

Pyhtocol-ST sangat membantu dalam menurunkan paras kolesterol.

3. OMEGA GUARD

Omega Guard adalah asid lemak dari minyak ikan omega-3.

Ia sangat tinggi dengan kolesterol HDL.

Ia berfungsi untuk membawa kolesterol keluar dari salur arteri ke hati untuk proses penyingkiran.

Dengan kehadiran HDL ia dapat merendahkan paras LDL, maka plak pada dinding arteri dapat dicairkan lantas dapat melancarkan aliran darah.

Omega Guard Shaklee kaya dengan Omega-3. Omega 3 ni yang berfungsi untuk menurunkan kolesterol yang ada dalam badan kita.

Asid lemak omega-3 yang terkandung dalam Omega Guard Shaklee ini lah yang membantu turunkan tahap kolesterol.

Dengan mengamalkan Omega-3 secara konsisten di dalam diet harian kita, ia dapat mengurangkan risiko kematian mengejut kerana Omega-3 dapat mencegah daripada penggumpalan darah.

OMEGA-3 ni dapat menurunkan kadar triglyceride dan kolesterol jahat, LDL.

Dapat meningkatkan kolesterol baik (HDL) dan seterusnya menurunkan tekanan darah. Kadar triglyceride dalam darah merupakan indikator terbaik bagi mengenalpasti kesihatan jantung kita.

Omega Guard Shaklee dapat membantu mengawal penjagaan jantung terutamanya di kalangan orang dewasa dan warga emas.

Dan paling penting, vitamin shaklee ni lebih selamat dan semulajadi untuk semua peringkat umur.

Alhamdulillah, antara feedback pengguna

cara-turunkan-kolesterol
cara-berkesan-turunkan-paras-kolesterol
cara turunkan kolesterol dgn phytocol ST

Kesihatan kita ini, tiada galang ganti. Ingat semula apa perasaan ketika kita mula-mula menerima berita ini, doktor pula yang terlebih bimbangkan keadaan anda akibat kadar kolesterol yang terlalu tinggi.

Terbayang pula wajah insan yang kita sayang. Anak-anak yang masih kecil dan perlukan perhatian. Masih skeptikal dan berkira untuk pelaburan, sedangkan diluar sana ramai dah boleh menarik nafas lega selepas mengambil SET KOLESTEROL ini.

JOM ORDER SET KOLESTEROL TINGGI SHAKLEE

Hubungi saya Zulaikha 0183164133 atau klik eSell dibawah untuk menurunkan paras kolestrol dalam tubuh anda. Saya guide anda macam mana boleh dapatkan bacaan cantik macam staff nurse tersebut!

Set kolesterol shaklee

Leave a Reply

CommentLuv badge

3 Sebab Utama Kenapa Staff Nurse Senang Dapat Kolesterol Tinggi
Close Menu
×
×

Cart