Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Boleh dikatakan, ini zaman yang menakutkan dengan timbulnya bermacam penyakit pelik dan paling menakutkan, ia mampu saja terjadi kepada sesiapa saja tanpa mengira usia. Salah satu yang berlaku adalah penyakit buah pinggang bocor atau dikenali sebagai nephrotic syndrome.

Apa Itu Buah Pinggang Bocor?

Biasanya buah pinggang bocor berlaku disebabkan oleh kerosakan pada kelompok salur darah di dalam buah pinggang yang menapis sisa buangan dan air yang berlebihan dari badan.

Buah pinggang bocor (nephrotic syndrome) menyebabkan bengkak (edema) terutamanya di kaki dan pergelangan kaki, dan ia meningkatkan risiko komplikasi kesihatan yang lain.

Tanda Anda Mengalami Buah Pinggang Bocor :

Kebiasaan tanda jelas yang dapat kita lihat, pesakit buah pinggang bocor akan mengalami gejala seperti dibawah :

  • Badan lemah, cepat letih dan tidak bermaya
  • Kencing berbuih
  • Mengalami bengkak di mata dan muka sewaktu bangun tidur
  • Bengkak di kaki dan pergelangan kaki
  • Kembung
  • Sakit perut
  • Cirit birit
  • Peningkatan berat badan disebabkan oleh lebihan air bertakung dilapisan kulit.

Kisah Benar : Pesakit Buah Pinggang Bocor Sembuh Tanpa Pengambilan Steroid

Assalamualaikum, ini kisah bagaimana kami telah jatuh cinta cinta dengan Vivix Shaklee. Nama saya Muhamad Rosdi Ismail,38 tahun. Pada bulan September 2015, saya telah disahkan mengalami Nephrotic Syndrom iaitu buah pinggang bocor yang menyebabkan protein terkeluar melalui air kencing. Sesuatu yang agak mengejutkan dan merisaukan saya sebenarnya. Siapa tak sayang buah pinggang kan??

.

Sebenarnya sebelum tu lagi saya perasan air kencing berbuih tetapi saya tak fikir ia sesuatu yang pelik dan tanda penyakit ini. Tetapi bila tangan dan kaki membengkak, barulah saya menyedari ada yang tidak normal. Saya membuat pemeriksaan di Hospital.

Dan semasa di hospital doktor menahan saya di wad kecemasan dan membuat pemeriksaan air kencing 24jam, juga pemeriksaan darah. Setelah disahkan mengalami Nephrotic Syndrom doktor memberi “sebeban” ubat yang pada saya sangat banyak untuk ditelan. Dengan ubat surut bengkak, ubat kolesterol, ubat darah tinggi. Ya, penyakit ini turut memberi saya pakej penyakit yang lain yang sebelum ini saya memang tidak pernah menghidapinya.

.

Doktor turut memberi steroid tetapi menyatakan jika saya bersetuju untuk membuat Biopsi iaitu prosedur mengambil sampel buah pinggang maka saya tak perlu mengambil steroid.

.

Saya berbincang dengan isteri, kami bersetuju untuk memulangkan sebungkus besar Steroid dan memberitahu Doktor kami ingin membuat Biopsi. Hakikat yang sebenarnya kami ingin berikhtiar dengan VIVIX SHAKLEE.

Kalau sebelum ini saya antara yang culas memakan vitamin tapi dengan Vivix saya sangat konsisten. Maka saya meneruskan suplemen dan juga ubat doktor kecuali steroid. Saya sangat risau jika buah pinggang saya benar benar rosak maka perlu menjalani dialisis di usia 30an ini. Di saat anak-anak masih kecil ini. Nauzubillah.

.

Alhamdulillah dengan izin Allah, setelah sebotol Vivix bacaan protein di dalam urin menampakkan penurunan. Dan setelah 3botol Vivix iaitu lebih kurang 3bulan saya ada temujanji dengan Doktor pakar di Selayang.

Dan Alhamdulillah saya sangat bersyukur apabila Doktor mengesahkan air kencing saya tiada lagi protein, tekanan darah normal dan ujian darah semua menunjukkan result yang cantik. Doktor juga stopkan semua ubat dan yang paling best Doktor sendiri yang beritahu TAK PERLU BUAT BIOPSI.

.

Kalau sebelum ini saya dan isteri merasakan Vivix mahal tetapi bila dalam situasi ini barulah kami menyedari duit boleh dicari, namun buah pinggang itu lebih berharga, tiada gantinya.

Terima kasih Allah. Terima kasih Shaklee.

Sekiranya anda atau ahli keluarga anda menghidapi penyakit ini atau yang berkaitan ataupun penyakit kronik lain seperti diabetes, strok, darah tinggi dan kanser. Ikhtiarlah dengan VIVIX. Saya percaya Allah tak turunkan penyakit tanpa penawarnya. Tugas kita untuk berikhtiar, selebihnya berdoalah dan bertawakal lah kepada Allah.

Sesungguhnya Dia Yang Maha Berkuasa Menyembuhkan.

Muhamad Rosdi Ismail

Anda juga boleh mengikuti kisah pengakuan beliau sendiri di SINI.

rawatan buah pinggang bocor

***Disclaimer : Ini adalah perkongsian peribadi pengguna setelah berikhtiar dengan Vivix Shaklee. Hasilnya mungkin berbeza untuk setiap individu. Produk Shaklee tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah penyakit.

Bagaimana Vivix bertindak dalam masalah penapis buah pinggang bocor (nephrotic syndrome)?

Vivix berupaya bertindak ke tahap yang paling jauh dalam tubuh manusia iaitu sel.

Dengan ramuan hebat dan istimewa yang terkandung didalam Vivix Shaklee, ia mampu meningkatkan prestasi sel-sel seterusnya membolehkan organ-organ tubuh dapat berfungsi dengan baik.

Setiap penyakit pasti ada penawarnya kecuali mati. Apa yang penting kita perlulah berusaha dan jangan salahkan takdir. Benar kata orang, bila dah sakit wang ringgit jadi tak bernilai. Kesihatan adalah segala-galanya.

Jika anda tidak mahu bergantung selamanya dengan ubat atau sehingga menjalani dialisis seumur hidup. Saya cadangkan anda mengambil Vivix untuk kesihatan anda.

Untuk keterangan lanjut atau sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya Puan Zulaikha 018-3164133 atau klik icon di bawan ini.

Bertindak sekarang sebelum terlambat!

beli-sekarang

Melaburlah demi kesihatan anda kerana ia tiada galang gantinya.

Zulaikha Ali

018-3164133

ummuayyash87@gmail.com

This Post Has 2 Comments

    1. buah pinggang rosak pun antara komplikasi yang berlaku akibat penyakit lain.. sama2lah kita jaga kesihatan.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Pesakit Buah Pinggang Bocor Sembuh Tanpa Pengambilan Steroid
Close Menu
×
×

Cart