Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

APAKAH LANDMARK STUDY?

Landmark study adalah kajian yang dilakukan untuk mengenalpasti risiko dan manfaat ke atas seseorang yang menggunakan suplimen secara menyeluruh dalam jangka masa yang panjang.

KENAPA “LANDMARK STUDY” INI PENTING?

Landmark Study” penting kerana dalam keterbatasan kajian saintifik, tidak semuanya boleh dibuktikan dengan segera. Suplemen bukannya seperti ubat yang terhasil dari dadah  yang diproses di makmal, bukan juga “peluru ajaib” yang boleh tunjukkan kesan segera dan terus dalam masa beberapa minit atau jam sahaja kerana ia merawat simptom tertentu dan melibatkan enzim-enzim tertentu sahaja dalam mengatasi satu-satu masalah kesihatan.

Kebanyakan kajian saintifik yang dibuat adalah untuk jangka masa yang pendek, dan biasanya penyakit mengambil masa selama 10 ke 30 tahun untuk bermula dan menunjukkan kesan kepada tubuh kita. Jadi,  “Landmark Study” ini sangat sesuai kerana kajian dibuat untuk jangka masa yang panjang iaitu lebih dari 20 tahun.

Kenapa mesti ada kajian mengenai “Landmark Study” ini?

Yup, somebody has! Kerana kita mesti tahu samada suplemen ini berbahaya atau bermanfaat kepada kesihatan kita.

Kos yang tinggi diperlukan untuk melakukan landmark Study ini. Kerana itulah, tidak semua syarikat suplemen melakukan “Landmark Study” ini ke atas pengguna suplemen mereka.

SIAPA PULA YANG MELAKUKAN “LANDMARK STUDY” INI?

Dr Gladys BlockDr Gladys Block

Ini merupakan bahagian yang mengujakan untuk diceritakan kerana ia bukan calang-calang saintis yang menjalankan kajian ini, sudah pasti ia merupakan saintis yang pakar dan terbaik dalam bidang nutrisi.

Landmark Study” ini telah dijalankan oleh salah seorang daripada saintis yang top di dunia dalam bidang nutrisi di UC Berkeley, Dr Gladys Block. Dr. Block miliki beratus-ratus kajian dalam bidang ini. Seluruh dunia menggunakan borang kajiannya dalam membuat kajian dalam bidang nutrisi.

Dr. Block telah meminta dari Shaklee untuk beliau jalankan kajian bagi menguji keberkesanan dan keselamatan pengambilan suplemen secara menyeluruh bagi tempoh waktu yang panjang.

Mengapa beliau memilih Shaklee?

  1. Reputasi Shaklee yang terkenal dan memang dikenali dengan integriti dan kualitinya
  2. Shaklee mempunyai kumpulan pengguna  yang sesuai kerana mereka adalah pengguna Shaklee yang tegar, yang menggunakan produk Shaklee dalam jangka masa yang panjang.

Apabila Dr Block mengutarakan permintaannya terhadap Shaklee, CEO Shaklee Corporation mengalu-alukan “Landmark Study” dilakukan ke atas Shaklee. Kenapa? Kerana Mr Roger sangat yakin bahawa suplemen Shaklee sememangnya miliki keistimewaan tersendiri dan diyakini selamat dan tidak memudaratkan sesiapa pon dalam jangka pendek mahupon jangka masa panjang.

Mr Roger juga tahu bukti yang lebih konkrit akan diperolehi mengenai kesan pengambilan suplemen Shaklee ini apabila Landmark Study dilakukan ke atas pengguna Shaklee.

Tentang Landmark Study ini, tidak banyak syarikat yang memberi keizinan kepada pihak ketiga untuk menjalankan kajian ke atas produk mereka kerana ia boleh memberi impak kepada syarikat seandainya keputusan atau “result” dari kajian yang dijalankan itu menunjukkan produk mereka tidak berkesan, mahupun memudaratkan.

Jauh berbeza dengan Shaklee yang begitu yakin dengan keberkesanan produknya kerana pelbagai kajian saintifik dan ujian klinikal dijalankan terlebih dahulu sebelum menghasilkan satu-satu produk.. Oleh sebab itu, kami sebagai pengedar, bukan saja-saja suka hati mengatakan produk ini berkesan dan selamat tetapi ianya telah dibuktikan berkesan dan selamat!

Shaklee landmark Study by Dr Block

Shaklee landmark Study by Dr Block

BAGAIMANA LANDMARK STUDY DILAKUKAN?

3 kumpulan diasingkan mengikut kategori :

1. Kumpulan Shaklee : Telah mengamalkan pelbagai suplimen Shaklee selama 20 tahun ke atas.

2. Pengguna multivitamin produk lain (MV)

3. Pengguna yang tidak menggunakan apa-apa suplemen

Bagaimana lakukan Shaklee Landmark Study

Bagaimana lakukan Shaklee Landmark Study

shaklee landmark study result- blood nutrients

shaklee landmark study result- blood nutrients

Bukti bahawa nutrisi di dalam suplemen Shaklee adalah sangat “bioavailable” iaitu nutrisi tersebut mudah diserap dan dapat digunakan oleh tubuh dengan baik, terbukti melalui kandungan nutrisi dalam darah yang lebih baik berbanding dua kumpulan sasar MV dan tanpa suplemen.

shaklee landmark study result- biomarkers disease risks

shaklee landmark study result- biomarkers disease risks

Pembuktian bahawa pengambilan nutrisi Shaklee membantu pengamalnya untuk mendapatkan level biomarkers yang lebih sihat, mengurangkan risiko mendapat penyakit.

shaklee landmark study result- disease incidence

shaklee landmark study result- disease incidence

Pengguna suplemen Shaklee menunjukkan kadar yang rendah dalam mendapat penyakit.

shaklee landmark study result- HDL

shaklee landmark study result- HDL

Biomarkers yang dikaji di dalam Landmark Study ini adalah Homocycteine, HDL/Cholestrol, CRP dan Triglycerides.

conclusion of shaklee landmark study by Dr Block

conclusion of shaklee landmark study by Dr Block

Dr. Gladys Block memperakui, hasil kajian mendapati pengguna akan mendapat manfaat dari penggunaan suplemen untuk jangka masa yang panjang.

Jika anda ingin mengkaji atau membaca dengan lebih detail lagi, boleh ke link ini ye.

http://www.nutritionj.com/content/pdf/1475-2891-6-30.pdf

Hasil kajian membuktikan, suplemen Shaklee  adalah selamat tanpa menyebabkan pengumpulan nutrisi di aras toksik dalam tubuh pengguna.
Alhamdulillah, cukup jelas dan terang. Perlu ingat, Landmark Study ini hanya merujuk kepada penggunaan produk Shaklee. Bagaimana dengan produk keluaran syarikat lain?

  • Seperti kita sedia maklum, kebanyakan syarikat tidak mempunyai standard “Quality Assurance” yang sama seperti yang dipraktikkan di Shaklee.
  • Sangat sedikit syarikat yang menjalankan kajian klinikal atas produk mereka sebelum ia dikilangkan. (Part ini yang banyak berlaku di Malaysia, sehingga menjadi lambakan “Suplemen Sampah” yang boleh memudaratkan anda!)

Sebagai penutup, suka saya untuk membuat kesimpulan tentang “Shaklee Landmark Study“:

shaklee landmark study

shaklee landmark study

cara-pilih-suplemen

produk-kesihatan-terbaik

shaklee-landmark-study-2

  1. Kajian ini adalah yang PERTAMA seumpamanya dan bertujuan untuk melihat keselamatan dan keberkesanan pengambilan suplemen untuk jangka masa panjang – Tiada siapa yang pernah melakukan kajian seperti ini melainkan Shaklee.
  2. Pengguna produk Shaklee mempunyai level nutrisi dalam darah yang lebih baik–Terbukti produk Shaklee adalah bioavailable di mana ia mampu diserap dan digunakan oleh tubuh dengan baik.
  3. Pengguna Shaklee mempunyai biomarkers of disease risk yang lebih baik –Terbukti menggunakan Shaklee, anda boleh mengurangkan risiko dari penyakit.
  4. Pengguna Shaklee mempunyai kadar penyakit yang lebih rendah–Terbukti menggunakan Shaklee anda boleh meningkatkan taraf kesihatan anda.
  5. Pengguna Shaklee memberi nilai kesihatan mereka lebih baik dan terbaik –Terbukti anda mampu hidup lebih sihat.
  6. Tiada risiko yang dikaitkan dengan pengambilan suplimen Shaklee –Terbukti produk Shaklee adalah selamat untuk penggunaan jangka masa panjang!

Sekiranya anda mencari hidup yang lebih sihat dan berpanjangan atau anda mencari lebih tenaga dan muda:
Shaklee telah membuktikan bahawa produk kami boleh memberikan hidup yang lebih muda, sihat, dan bertenaga! Pilihan di tangan anda, saya telah memilih yang terbaik dan saya yakin anda pasti memilih yang terbaik!

Hubungi saya untuk mendapatkan produk Shaklee anda hari ini. Merubah jenama suplemen anda, boleh merubah kehidupan anda!

Rise By Lifting Others,

Zulaikha Ali

Shaklee ID 1075383

ummuayyash87@gmail.com

018-3164133

Pengedar Shaklee Kawasan Muar dan Seluruh Malaysia

Leave a Reply

CommentLuv badge

Landmark Study Shaklee : Bukti Shaklee Produk Selamat Dan Terbaik
Close Menu
×
×

Cart