Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Cuba tengok wajah sendiri ada tak bintik-bintik putih kecil yang timbul sekitar mata? Atau benjolan warna kuning pada hujung kelopak mata. Kalau ada jaga-jaga, kemungkinan besar tahap kolesterol anda tinggi.

Ini bahaya untuk kesihatan sebab kolesterol tinggi ini dikaitkan dengan penyakit jantung dan serangan strok. Sekarang dua penyakit ini sudah dihidapi ramai golongan muda, dalam lingkungan usia 30-an pun sudah ada yang mengalaminya.

Tapi selain dari ciri yang disebutkan tadi, ada 6 lagi tanda yang menunjukkan tahap kolesterol anda tinggi. Kalau rasa simptom di bawah ini ada pada diri atau pun pasangan cepat cepatlah bawa berjumpa doktor untuk pemeriksaan sebelum terlambat.

Tanda Kolesterol Tinggi

1. Kaki sering berasa kebas – ia terjadi kerana darah bergumpal menyebabkan alirannya ke bahagian kaki tidak lancar.

2. Mudah letih dan cepat mengantuk – peningkatan kolesterol menyempitkan pembuluh darah dan mungkin juga menutupnya. Ini menyebabkan aliran darah yang membawa oksigen ke otak terhalang membuatkan kita cepat mengantuk.

3. Senak dada sebelah kiri – ini tanda pembuluh darah pada bahagian jantung mula tersumbat akibat kadar kolesterol terlampau tinggi. Bahaya ni!

4. Sering sakit kepala, rasa berat dan tegang di belakang leher – arteri yang semakin sempit akan membuatkan aliran darah ke otak berkurangan, sehingga menyebabkan rasa sakit pada kepala.

5. Kaki membengkak – ini kerana pembuluh darah yang semakin sempit. Kaki merupakan bahagian yang paling sedikit mendapat darah.

6. Timbul bintik-bintik putih (biji lemak) – ia hadir pada bahagian bawah mata, kawasan wajah atau leher yang berpunca dari kadar trigliserida yang tinggi.

7. Tanda kuning muda – pada tengah atau hujung kelopak mata – merupakan mendapan kolesterol, ada juga yang mengalami benjolan padapadat siku, tumit atau lutut.

KREDIT

Cara Berkesan Turunkan Bacaan Kolesterol Tinggi

Paling penting dalam menurunkan paras kolesterol adalah dengan menjaga pemakanan dan rutinkan senaman, juga mengamalkan gaya hidup yang lebih sihat.

Selain itu, mestilah disokong juga dengan pengambilan suplemen yang boleh bantu improve kesihatan fungsi organ untuk menjalankan kerjanya dengan baik dan memenuhi keperluan nutrisi badan.

TURUNKAN PARAS KOLESTEROL TINGGI DENGAN SHAKLEE

 

Dengan menjaga permakanan serta amalkan nutrisi yang lengkap, kolesterol dalam badan dapat dikawal dengan mengambil set kolesterol shaklee. Mengandungi beberapa vitamin yang bagus dan sangat membantu, dari segi jantung dan tekanan darah.

turunkan-kolesterol

1. VIVIX

Terkenal dengan antioksidan yang tinggi.

Antioksidan dalam Vivix membantu dalam perlindungan sel termasuklah sel di sekitar bahagian salur darah.

Orang yang alami masalah kolestrol yang tinggi adalah disebabkan oleh plug atau kolestrol berlebihan dalam salur darah.

Fungsi Vivix ini, ia melindungi salur darah kita, jadi salur darah kita akan dilindungi dari kerosakan.

Kolesterol tidak boleh menempel pada salur darah yang boleh menyebabkan kolesterol berlebihan.

Resveraterol terbukti berkesan mencegah pembekuan kolesterol dari melekat di saluran darah.

2. PHYTOCOL-ST

Fitosterol secara strukturnya adalah sama dengan kolesterol dan bersaing dengan kolesterol untuk penyerapan di dalam usus justeru meninggalkan kolesterol.

Ini bermaksud, lebih banyak fitosterol yang dimiliki tubuh anda, lebih kurang kolesterol yang diserap didalam badan!

Anda juga berpeluang menurunkan paras kolesterol LDL anda dengan pengambilan fitosterol.

Pyhtocol-ST sangat membantu dalam menurunkan paras kolesterol.

3. OMEGA GUARD

Omega Guard adalah asid lemak dari minyak ikan omega-3.

Ia sangat tinggi dengan kolesterol HDL.

Ia berfungsi untuk membawa kolesterol keluar dari salur arteri ke hati untuk proses penyingkiran.

Dengan kehadiran HDL ia dapat merendahkan paras LDL, maka plak pada dinding arteri dapat dicairkan lantas dapat melancarkan aliran darah.

Omega Guard Shaklee kaya dengan Omega-3. Omega 3 ni yang berfungsi untuk menurunkan kolesterol yang ada dalam badan kita.

Asid lemak omega-3 yang terkandung dalam Omega Guard Shaklee ini lah yang membantu turunkan tahap kolesterol.

Dengan mengamalkan Omega-3 secara konsisten di dalam diet harian kita, ia dapat mengurangkan risiko kematian mengejut kerana Omega-3 dapat mencegah daripada penggumpalan darah.

OMEGA-3 ni dapat menurunkan kadar triglyceride dan kolesterol jahat, LDL.

Dapat meningkatkan kolesterol baik (HDL) dan seterusnya menurunkan tekanan darah. Kadar triglyceride dalam darah merupakan indikator terbaik bagi mengenalpasti kesihatan jantung kita.

Omega Guard Shaklee dapat membantu mengawal penjagaan jantung terutamanya di kalangan orang dewasa dan warga emas.

Dan paling penting, vitamin shaklee ni lebih selamat dan semulajadi untuk semua peringkat umur.

Alhamdulillah, antara feedback pengguna

cara-turunkan-kolesterol

 

cara-berkesan-turunkan-paras-kolesterol

 

cara turunkan kolesterol dgn phytocol ST

Kesihatan kita ini, tiada galang ganti. Ingat semula apa perasaan ketika kita mula-mula menerima berita ini, doktor pula yang terlebih bimbangkan keadaan anda akibat kadar kolesterol yang terlalu tinggi.

Terbayang pula wajah insan yang kita sayang. Anak-anak yang masih kecil dan perlukan perhatian. Masih skeptikal dan berkira untuk pelaburan, sedangkan diluar sana ramai dah boleh menarik nafas lega selepas mengambil SET KOLESTEROL ini.

JOM ORDER SET KOLESTEROL TINGGI SHAKLEE

Hubungi saya Zulaikha 0183164133 atau klik eSell dibawah untuk menurunkan paras kolestrol dalam tubuh anda!

Set kolesterol shaklee

Leave a Reply

CommentLuv badge

KOLESTEROL – Cara Berkesan Turunkan Bacaan Kolesterol Tinggi
Close Menu
×
×

Cart