Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Mustafa (bukan nama sebenar), 23 tahun, tidak tahu kenapa kemaluannya berdenyut-denyut dan bengkak. Seingatnya, dia tidak terlanggar apa-apa dalam masa terdekat hingga menyebabkan ‘anu’nya luka dan bengkak.

Kadang-kadang, bahagian itu dirasakan sangat sakit hingga membuatkannya hanya mampu terbaring. Namun, adakala sebaliknya. Hendak bertemu doktor, dia mau kerana kesakitan yang dialami bukan ditangan, di kaki atau dikepala, tapi di ‘situ’.

Hanya Ambil Pil Tahan Sakit Sahaja

Disebabkan kesakitan itu hadir hampir setiap hari, Mustafa mengambil keputusan untuk ambil pil penahan sakit sahaja. Ternyata cara itu berjaya menghilangkan rasa perit berdenyut-denyut yang dialami.

Cuma badannya menjadi agak letih dan penat. Ini menyebabkan Mustafa menjadi jarang keluar dari rumah.

Berat Badan Bertambah

Akibat kesakitan itu juga, berat badan Mustafa yang mencecah 120 kg semakin susut hari demi hari. Bukan ibubapanya tidak menyuruhnya berjumpa doktor, tapi sudah berbuih mulut menasihati mendapatkan rawatan lanjut.

Namun, ibarat mencurah air ke daun keladi, Mustafa tetap berkeras untuk bergantung pada pil penahan sakit. Sehinggalah kemuncak kesakitan itu, tubuh Mustafa mula berubah menjadi kuning.

Dari kaki hingga ke mata, warna kekuningan jelas kelihatan menambahkan lagi kebimbangan dalam kalangan keluarga. Apa sahaja yang dimakan, sudah tidak diterima badan.

Semua dimuntahkan hingga menyebabkan tubuhnya lembik dan tidak bermaya. Akhirnya, Mustafa terpaksa ke hospital. Di sana, doktor mengesahkan hati Mustafa sudah rosak akibat terlalu bergantung dengan pil tahan sakit. Sejak itu, dia tidak lagi dapat mencium bau bilik tidurnya.

Disahkan Menghidap Kanser Prostat Tahap 4

Doktor mengesahkan Mustafa menghidap kanser prostat tahap 4. Kanser yang paling digeruni kaum Adam. Lebih menakutkan, kanser yang dihidapinya sudah merebak ke paru-paru  dan buah pinggang. Doktor mempersoalkan mengapa lewat melakukan pemeriksaan dan sanggup menelan pil tahan sakit.

Sedangkan pil tahan sakit mampu merosakkan buah pinggang dan hati jika diambil secara berterusan dalam tempoh yang lama. Itulah punca kenapa tubuh Mustafa berwarna kuning.

Menjalani Kemoterapi

Semasa kemoterapi pertama dijalankan, Mustafa masih boleh bergelak ketawa bersama kenalan dan ahli keluarganya yang datang menziarah. Namun, apabila masuk sesi kemoterapi kedua, buah pinggang Mustafa mula menunjukkan tanda-tanda lambat berfungsi.

Kuantiti air kencing dalam beg urin juga sangat sedikit dan kuning. Akibatnya, paru-paru Mustafa dipenuhi air sehingga menyukarkan pernafasan. Beberapa kali juga Mustafa koma sebelum kembali pulih selepas beberapa jam.

Dalam keadaan fungsi tubuh yang kian gagal bekerjasama, Mustafa menderita pula masalah tekanan darah tinggi dan kencing manis ketika di hospital. Namun ketika itu tiada apa lagi yang boleh dilakukan pihak hospital, melainkan membenarkan segala kemahuan Mustafa dituruti termasuk dalam soal pemakanan.

Hari demi hari, Mustafa semakin tenat sehinggalah empat hari selepas menyambut hari jadinya di hospital. Dia akhirnya pergi menghadap Ilahi selepas 6 bulan menderita kanser prostat.

Hanya kerana malu bertemu doktor, dan bertahan dengan pil tahan sakit.

Sesungguhnya ikhtiar itu milik kita, kesembuhan itu milik Allah.

Tak Mahu Jadi Seperti Mustafa?

Anda masih boleh mengubahnya. Suka saya kongsikan kebaikan dan mencadangkan agar anda berikhtiar dengan produk yang sudah bertapak didunia 100 tahun, dan menjalani ribuan kajian klinikal setiap tahun.

Antara penghidap kanser yang kembali pulih dan sembuh :

punca kanser prostat dan rawatannya

 

kanser paru-paru

 

kanser usus sembuh

Mana Yang Lebih Mahal?

Sebotol Vivix ini hanya berharga RM 475 sahaja, jika dibandingkan dengan kos rawatan yang mencecah ribuan ringgit.

Apa yang penting, produk yang anda bakal pilih ini selamat kepada organ badan kita, telah melalui pelbagai ujian klinikal, dikaji dan dihasilkan oleh saintis dunia, halal dan mendapat lulusan KKM.

Sekiranya anda tidak mahu terlewat seperti Mustafa, terus whatsapp Puan Zulaikha di talian 018-3164133 untuk dapatkannya beserta cara pengambilan yang terbaik untuk kesan optimum.

Usah bertangguh demi kesihatan, anda mampu mengubahnya.

beli-sekarang

Melaburlah demi kesihatan anda kerana ia tiada galang gantinya.

Zulaikha Ali

018-3164133

ummuayyash87@gmail.com

Disclaimer : Produk Shaklee tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah penyakit.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Kisah Pilu Penghidap Kanser Prostat Dan Pil Tahan Sakit
Close Menu
×
×

Cart