Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Mungkin ada yang belum pernah mendengar tentang Vivix Shaklee walaupun Vivix ini sering viral dan menjadi perbualan hangat orang ramai.

Apa yang paling penting, Vivix Shaklee telah memberi banyak manfaat dan kebaikan dalam meningkatkan tahap kesihatan penggunanya dan ia telahpun terbukti secara klinikal!

Walaupun begitu,  Vivix Shaklee ni hanyalah makanan tambahan/suplemen kesihatan yang of course bukan bertujuan untuk merawat atau menyembuhkan penyakit

Bila kita sebut tentang suplemen, masa terbaik untuk amalkan suplemen adalah waktu kita tengah sihat ni sebab badan kita mampu serap dengan optimum semua nutrition tu.

Cuma perlu bijak dan berhati-hati dalam memilih suplemen yang betul-betul selamat dan terbukti berkesan.

Kelebihan Vivix Shaklee yang mengandungi gabungan polifenol dan resveratrol ini, ia mampu bertindak sehingga ke peringkat sel dan DNA dalam badan kita.

Kita memang sungguh-sungguh educate client supaya client faham fungsi suplemen adalah untuk melengkapkan lompong-lompong nutrisi dalam badan.

Bukan untuk merawat dan menyembuhkan penyakit tapi… orang time dah sakit lah baruuu nak cari suplemen ni😅

Bukan tak boleh..tapi memang TAK BOLEH la sebab function suplemen berbeza dengan ubat.

Tapiiiii..sangat ramai yang memilih ikhtiar dan alternatif dengan VIVIX SHAKLEE kerana kehebatan polifenol dan resveratrol dalam memulihkan sel-sel badan yang dah rosak dan generate new cell yang lebih sihat serta merencatkan sel-sel kanser.

Ini bukan tonik ajaib. Namun alhamdulillah dengan kehebatan alam ciptaan Allah terhasil Vivix Shaklee yang memberi manfaat kepada ramai manusia.

Kajian terhadap beberapa masalah kesihatan berkaitan resveratrol

1. KAJIAN JANTUNG – Resveratrol juga berperanan dalam meningkatkan tahap ‘kolesterol baik’ dan melindungi dari kerosakan arteri, sekaligus menjaga kesihatan jantung.

2. KAJIAN DIABETES – Menurut Department of Patholody, Northwestern University Feinberg School of Medicine membantutkan perkembangan CCR6-mediated migration pada sel yang rosak dalam kes diabetes.

3. KAJIAN KANSER – Menurut American Cancer Institute, resveratrol adalah antioksidan yang sangat berkuasa. Ia mengurangkan pengaktifan NF kappa B, yakni sejenis protin yang dikaitkan dengan pembentukan kanser dalam tubuh.

Menurut laporan kajian yang dibuat oleh Department of Biochemistry and Molecular Biology, New York Medical College, resveratrol menjadikan proses proliferation dalam kanser payudara menjadi kurang aktif.

Menurut American Cancer Institute, meminum sumber resveratrol setiap hari menurunkan risiko kanser prostat. Malah meminumnuya sekali seminggu boleh menurunkan risiko kanser prostat sebanyak 60%.

Berminat nak dapatkan VIVIX Shaklee dengan penjimatan berganda bulan ini terus whatsapp Puan Zulaikha di 0183164133

Leave a Reply

CommentLuv badge

Close Menu
×
×

Cart