Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Ini Sebenarnya Cara Bagaimana Rokok Boleh Akibatkan Penyakit Jantung

PENGEDAR TOP VIVIX SHAKLEE MALAYSIA

Ini Sebenarnya Cara Bagaimana Rokok Boleh Akibatkan Penyakit Jantung

Merokok adalah tabiat yang kalau dah terjebak sekali, memang susah untuk dibuang. Biasanya ramai orang mula merokok akibat tersalah pilih kawan semasa di zaman sekolah.

Ramai perokok cuba mahu berhenti merokok tetapi biasanya usaha hanya separuh jalan sebab tak tahan dengan kesan withdrawal effect seperti menggigil badan, demam, loya dan susah nak tidur.

Rokok memang ada banyak keburukan, walaupun kat kotak rokok pun macam-macam gambar ngeri diletakkan tapi still juga orang hisap rokok. Tak berkesan langsung strategi tu,huhu. Antara organ yang terkesan dengan bahayanya rokok ini adalah jantung kita.

Bagaimana Rokok Boleh Menyebabkan Penyakit Jantung?

Merokok ni boleh menyebabkan lapisan arteri kita rosak, dinding arteri jadi menebal dan berlakunya timbunan lemak serta plak yang boleh menghalang aliran darah disepanjang arteri.

Timbunan lemak didalam arteri disebut sebagai atherosclerosis.

Bila arteri yang memasukkan darah ke jantung mengalami penyempitan, darah yang mengandungi oksigen yang dibawa ke jantung akan menurun dan ini boleh mengakibatkan penyakit jantung koroner.

Arteri yang sempit sangat berbahaya – terutama bila menjalankan aktiviti fizikal. Jantung yang terus dipaksa bekerja untuk mengepam darah boleh menyebabkan sakit dada atau boleh akibatkan serangan jantung.

Sebagai seorang perokok, diet yang sihat dan senaman yang rutin sahaja tak cukup untuk anda mencegah daripada risiko penyakit jantung dalam jangka masa yang panjang. Anda harus cuba seboleh mungkin untuk berhenti daripada menghisap rokok.

Beruntungnya sekarang  telah ada produk semulajadi yang membantu perokok berhenti merokok dengan cepat dan berkesan tanpa perlu lalui pelbagai sakit.

Set Suplemen Untuk Berhenti Merokok

cara-kurangkan-ketagihan-merokok-secara-semulajadi-tanpa-ubat

VIVIX 

  • Detox nikotin – Vivix men-detox-kan nikotin dari dalam darah, organ, otak, etc. Bila nikotin tiada lagi dalam badan, rasa ketagih nak nikotin pun hilang
  • Menggantikan ‘feeling’ hisap rokok  – Orang merokok susah nak berhenti sebab sentiasa rasa macam ada ‘feeling’ memanggil untuk hisap rokok semula. Vivix boleh memberikan ‘feeling’ tu supaya tak rasa terpanggil nak merokok.
  • Mengurangkan simptom withdrawal – Bila mula nak berhenti merokok, badan ‘terkejut’ dengan keadaan yang dia tak biasa (tiada sumber nikotin), lantas mendatangkan demam, loya, etc. Insya-Allah Vivix boleh redakan kejutan tu.

DTX COMPLEX

  • Membantu detox segala racun hasil dari rokok yang dihisap selama ini yang ada dalam organ dalaman terutamanya hati. Bila racun-racun tiada, lebih mudah badan untuk sesuaikan diri dengan keadaan tanpa nikotin.

Ramai orang tak kisah merokok membahayakan kesihatan diri. Tetapi bila ia melibatkan kesihatan orang – orang tersayang yang berdekatan seperti anak dan isteri, mahu atau tidak, tabiat merokok perlu dihentikan.

CARA DAPATKAN SET SUPLEMEN – STOP ROKOK

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke STOP ROKOK ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yan g anda berikan.

Cara 2 – Sekiranya anda ingin mendapatkan bimbingan dan konsultasi sebelum pembelian, sila hubungi Puan Zulaikha ditalian 018-3164133 untuk pertanyaan, bimbingan dan cara pengambilan yang betul akan diberikan setelah pembelian dibuat. Terima kasih

download

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!