Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Assalamualaikum

Awal bulan April tempoh hari, saya dihubungi oleh seorang wanita muda yang berusia 27 tahun yang baru didiagnos oleh doktor menghidap sejenis penyakit auto imun iaitu Dermatomyositis atau dalam bahasa yang lebih mudah keradangan otot dan kulit.

Dalam keadaan penuh kesedihan, wanita ini meluahkan rasa hati beliau dengan sakit yang menimpa. YA, beliau menjumpai no contact saya dihalaman google kerana saya juga dahulu pernah didiagnos dengan masalah auto imun yang dinamakan Behchet Disease.

Kami sama-sama berkongsi perasaan dan pengalaman, dan beliau punya hajat yang besar untuk mencuba sejenis ramuan semulajadi yang dicadangkan sendiri oleh kawan beliau.

Ini antara perbualan kami. *perbualan kami sangat panjang, saya ambil part penting sahaja*

pengalaman dermatomyositis dan rawatan

 

pengalaman dermatomyositis dan rawatan1

 

apa itu dermatomyositis

 

punca dan gejala dermatomyositis

Akhirnya…

Harapan Wanita Penghidap Dermatomyositis Ini Kembali Pulih Semakin Cerah Setelah Amalkan Ramuan Jus Ini.

Alhamdulillah. Sujud syukur saya tatkala menerima khabar dari beliau. Menitik airmata. Kerana saya tahu apa perasaannya. Saya pernah merasai bagaimana gelapnya rasa dunia bila doktor suspek sebagai pesakit SLE.

Syukur bukan. Dan kemudian.. didiagnos sebagai penghidap auto imun juga yang menurut kata doktor saya perlu bergantung dengan steroid dan ubatan seumur hidup saya. Namun Allah itu maha kaya dan maha baik, sekarang hidup saya bebas ubatan dan alhamdulillah sudah dikurniakan 2 cahayamata. 🙂

Oleh sebab itu..

Saya sangat ingin membantu mereka yang senasib. Kerana ikhtiar itu kerja kita dan kesembuhan itu dari Allah. Jangan sesekali putus asa, perlu kuatkan semangat untuk teruskan kehidupan.

Bagaimana Vivix Boleh Membantu Masalah AutoImun Seperti Dermatomyositis?

Vivix membantu dengan 4 langkah dan cara :

1. Membaiki dan Mempertahankan Sel

Kajian menunjukkan bagi pesakit yang mempunyai autoimmune tinggi (seperti dermatomyositis) berisiko tinggi untuk mengalami:

  • Kerosakan genomik DNA
  • Penghasilan radikal bebas

Ramuan vivix yang terdiri daripada lobak ungu, elderberries, japanese knotweed dan anggur muscadine membantu memperbaiki dan mempertahankan sel melalui pengaktifan Nrf2.

2. Pengawalan Genetik

Genetik adalah warisan, umpamanya yang biasa kita dengar apa yang daripada ibu bapa kita kadangkala boleh diwariskan kepada kita. Contohnya diabetes, penyakit SLE, kanser dan sebagainya adalah antara penyakit warisan secara genetik.

Setiap sel dalam badan mengandungi pengawal selia genetik yang menyumbang kepada kemerosotan yang berkaitan dengan usia. Bahan-bahan Vivix menunjukkan hasil yang positif memberi kesan kepada genetik pengawal selia (menghidupkan gen umur panjang dalam setiap sel) yang seterusnya membantu untuk menolak selular penuaan.

Dalam kata lain Vivix memperbetulkan kembali struktur genetik yang menyebabkan autoimun dan penyakit-penyakit lain serta mempertingkatkan fungsi DNA kepada lebih baik.

3. Vivix memberikan tenaga kepada sel

Dalam badan kita ada bahan yang disebut sebagai mitokandria, iaitu sejenis bahan yang membantu menghasilkan tenaga untuk memastikan sel berkembang dengan baik dan sihat. Fungsi mitokandria boleh menurun disebabkan oleh serangan-serangan, justeru ia boleh membantutkan perkembangan dan pembahagian sel yang sihat.

Seumpama begini, jika kecekapan mitokondria berkurangan, fungsi sel akan merosot. Bahan-bahan dalam Vivix menggalakkan biogenesis mitokondria (pengecasan semula dan salinan mitokondria). Ini memberi lonjakan tenaga kepada sel.

4. Melambatkan dan menghalang penimbunan protein AGE

Protein AGE adalah zat yang dibentuk dari gula dan protein berlebihan yang saling terikat. Apabila badan terkandung banyak protein AGE, sel akan menjadi tepu akhirnya banyak penyakit tersekat dan terkumpul. Secara ringkasnya protein AGE ni menghalang dan menyekat fungsi sel yang normal. Semakin banyak timbunan protein AGE semakin tinggi tubuh terdedah kepada pelbagai penyakit.

Dalam aspek penyakit auto imun, sel tubuh tidak berfungsi secara normal. Justeru Vivix dapat membantu melambatkan dan menghalang penimbunan protein AGE dalam tubuh.

Antara respon pengguna Vivix Shaklee untuk masalah AutoImun :

cara merawat auto imun

 

penawar auto imun

 

rawatan auto imun

 

NILAI PELABURAN UNTUK NIKMATI SEBUAH KESIHATAN

Minuman kesihatan Vivix ini adalah supplement, ia bukan ubat yang merawat.

Oleh sebab itu, kesan positif untuk setiap individu adalah berbeza.

Saya cadangkan, dapatkan 2 botol Vivix sebagai permulaan ikhtiar.

Harga asal untuk 2 botol Vivix ini adalah RM 1,003.

Namun anda akan terus mendapat keahlian percuma dengan pembelian 2 botol ini dengan harga hanya RM 805.60.

BAGAIMANA SAYA BOLEH DAPATKAN VIVIX SHAKLEE?

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi Puan Zulaikha ditalian 018-3164133 untuk mendapatkan konsultasi tentang tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

beli-sekarang-juga

Leave a Reply

CommentLuv badge

Harapan Wanita Penghidap Dermatomyositis Ini Kembali Pulih Semakin Cerah Setelah Amalkan Ramuan Jus Ini.
Close Menu
Ă—

Cart