Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Apa itu fibroid?

Fibroid adalah ketumbuhan biasa atau benign (bukan kanser) yang terdapat di dalam uterus/rahim wanita yang berusia sekitar 30 hingga 40-an.

Ia merupakan salah satu ketumbuhan yang biasa terjadi kepada wanita semasa tahun-tahun kesuburan mereka.

Biarpun begitu ia boleh tumbuh di lain-lain organ yang mengandungi sel-sel otot licin. Fibroid adalah tumor pejal yang terjadi daripada tisu-tisu fiber di mana dari situlah ia mendapat namanya.

Lazimnya, fibroid tercetus sebagai ketumbuhan dan membesar secara perlahan-lahan, selalunya tanpa simptom.

Malah kedudukan fibroid yang boleh menyebabkan kemandulan ini, telah mencetuskan kontroversi.

Kenapa? Ketumbuhan ini merupakan penyebab utama bagi pembedahan histerektomi iaitu pembedahan mengeluarkan fibroid dan rahim.

Fibroid Sebesar 10cm Mengecut, Akhirnya Dapat Bersalin Normal. Wanita Ini Kongsikan Pengalaman Dan Ikhtiar Beliau.

[ACTIVE FYBROID SEBESAR 10CM MENGECUT DAN AKHIRNYA BOLEH BERSALIN NORMAL]

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Nama saya Nurhayatul Nira binti Ramli, berusia 37 tahun dan baru sahaja melahirkan anak keempat Januari yang lepas.

Saya berkenalan dengan Shaklee dah lama, cuma tidak secara konsisten sebelum ni. Saya selalu mengadu pada kawan saya, Azlinda tentang penat dan sakit-sakit badan yang saya alami. Beliau mengesyorkan saya mengambil multivitamin, Vitamin c dan kalsium disebabkan jadual kerja dan pemakanan saya yang tidak menentu.

Alhamdulillah kesihatan saya bertambah baik dan lebih bertenaga. Niat saya mengambil suplemen adalah untuk sihat, serta kesihatan itu dapat saya gunakan untuk beribadat dengan lebih sempurna.

Bagaimanapun, saya mendapat “kesan sampingan” daripada pengambilan suplemen tersebut. Saya bukan sahaja semakin sihat, namun saya juga disahkan hamil di kala anak bongsu saya waktu itu berumur 5 tahun.

Saya tidak langsung merasa penat di awal kehamilan sedangkan ketika itu saya berada di dalam lawatan kerja di sekitar United Kingdom selama 2 minggu.

Pasangan mana yang tak gembira bila dikhabarkan tentang zuriat yang bakal mereka timang. Bertambah gembira pada waktu scan, doktor mengatakan ada 2 kantung di situ!

KANTUNG ITU BUKAN KEMBAR

Namun, selepas detailed scan dilakukan, doktor mengesahkan, kantung itu bukanlah kembar seperti yang disangkakan. Malang sekali ianya adalah cyst sebesar 5.2 cm. Tidak mahu putus asa, kami mendapatkan nasihat pakar seterusnya.

Lebih memilukan, rupa-rupanya ia bukan cyst, namun active fibroid yang sebesar 6.7 cm kini berada dalam kandungan saya. Doktor menasihatkan agar saya melalui pembedahan caesaeran berikutan saiz fibroid yang semakin membesar dan membahayakan diri saya.

Saya tak mahu putus asa. Saya selalu mendengar kehebatan tonik ajaib di wall sahabat saya. Saya nekad mencuba di atas risiko sendiri. Maka bemulalah episod saya dan Vivix.

Ketika check up keempat, saiz fibroid hampir 10 cm dan saya teruskan ambil Vivix dengan konsisten dan yakin. Sahabat saya turut mencadangkan Omega Guard yang bertindak anti-radang sebagai menggantikan Vivix.

FIBROID MENGECIL

Alhamdulillah, pada 19 December 2016, checkup dengan pakar menunjukkan fibroid mengecil kepada 4.7 cm. Checkup terakhir pada Januari 2017 pula, pakar mengesahkan saiz fibroid ialah 4.2 cm dan lebih menggembirakan saya tidak perlu menjalani sebarang pembedahan kerana kepala bayi pun telah engaged.

Mengimbas kembali detik-detik kelahiran anak keempat saya. Kelahiran yang mudah dan paling cepat pernah saya rasakan. Pagi itu, saya mengalami kontraksi dan laluan cuma 2cm.

Saya sempat bersolat jemaah Maghrib di masjid sebelum ke hospital malam itu. 9 malam, saya didaftarkan di Hospital Serdang. Saya sudah bersedia untuk melahirkan pada jam 9.30 malam.

Akhirnya pada 10:05 malam, 29 Januari 2017, lahirlah Ainur Mardhiah binti Abdul Muttalib ke dunia.Tanpa pembedahan, tanpa sebarang koyakan. Alhamdulillah.

Selepas je bersalin, saya terus minum 3 sudu Vivix supaya lebih bertenaga dan mahukan recovery yang cepat. Pada 30 Januari 2017, jam 6.30 pagi, doktor memeriksa saya dan akhirnya dibenarkan discharge pada jam 10 pagi itu juga. 13 jam sahaja di hospital, rekod untuk kelahiran semua anak-anak saya!

cara atasi fibroid secara semulajadi

Saya masih lagi berpantang ketika testimoni ini ditulis, berpantang sendiri sambil menguruskan anak-anak seramai 4 orang yang masih kecil bukanlah sesuatu yang mudah. Namun kita sendiri yang memudahkannya dengan pengambilan suplemen yang betul dan berkualiti.

Terima kasih kerana dipertemukan dengan suplemen yang sangat berkualiti ini.

BAGAIMANA VIVIX BANTU KECUTKAN FIBROID

Fibroid terjadi kerana terdapat sangat banyak radikal bebas di dalam badan kita.

Radikal bebas ni, analogi nya seperti bahan beracun.

Kalau sikit, mungkin tak berapa nampak kesan.

Tapi kalau dah terlampau banyak, ia boleh menyebabkan pelbagai penyakit.

Fibroid terjadi sebab terlampau banyak radikal bebas dalam badan kita.

Untuk menghilangkan radikal bebas yang sedia ada dalam badan kita, kita perlukan makanan yang bersifat anti-oksida.

Analoginya, kalau radikal bebas bersifat asid, kita perlukan sesuatu yang bersifat alkali untuk meneutralkan radikal bebas, sekaligus menghilangkan radikal bebas dari dalam tubuh.

Itu analogi sahaja tau.

Makanan yang bersifat anti-oksidan sekarang pun, makin banyak yang turut dicemari radikal bebas.

Jadi, sebagai alternatif, untuk kecutkan fibroid, kita boleh amalkan Vivix.

Vivix merupakan minuman kesihatan yang bersifat anti-oksida.

Resveratoral dalam Vivix akan bantu baik pulih sel yang rosak.

Sel ini kemudiannya akan pulih dan menjadi baik dan berfungsi semula dengan baik.

PELABURAN ANDA UNTUK KECUTKAN FIBROID

Minuman kesihatan Vivix ini adalah supplement, ia bukan ubat yang merawat.

Oleh sebab itu, kesan positif untuk setiap individu adalah berbeza.

Saya cadangkan anda untuk dapatkan 2 botol Vivix sebagai permulaan ikhtiar untuk kecutkan fibroid tanpa melalui pembedahan dan tempoh pemulihan selepas pembedahan.

Harga asal untuk 2 botol Vivix ini adalah RM 1,003.

Namun anda akan terus mendapat keahlian percuma dengan pembelian 2 botol ini dengan harga hanya RM 805.60.

CARA ORDER VIVIX SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi Puan Zulaikha ditalian 018-3164133 untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

beli-sekarang-juga

This Post Has 2 Comments

    1. Betul sangat. Apa2 pun memang sangat penting jaga pemakanan kita.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Fibroid Sebesar 10cm Mengecut, Akhirnya Dapat Bersalin Normal. Wanita Ini Kongsikan Pengalaman Dan Ikhtiar Beliau.
Woman Stomach Ache
Close Menu
×
×

Cart