Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Apa Itu Penyakit Dermatomyositis?

Dermatomyositis ni merupakan satu penyakit radang yang diikuti dengan kelemahan pada otot dan ruam pada kulit. Dermatomyositis boleh berlaku pada orang dewasa dan juga kanak-kanak. Pada orang dewasa, dermatomyositis biasanya terjadi dari usia akhir 40an hingga awal 60an, dan pada kanak-kanak, penyakitnya kerap berlaku pada usia antara 5 hingga 15 tahun.

Secara ringkasnya (dermato- kulit, myo- otot, sitis- keradangan) keradangan otot dan kulit (tanda kemerahan-merahan diatas sendi lutut, siku dan belakang badan) disebabkan tindakbalas autoimmune system menyebabkan penghidap akan merasa lemah untuk menggerakkan anggota badan.

Punca Dermatomyositis

Punca kepada penyakit dermatomyositis masih belum diketahui.

rawatan dermatomyositis

Namun ai dikaitkan dengan masalah auto imun (imun badan menyerang badan sendiri). Kanser juga boleh mengundang penyakit ini, dimana reaksi autoimun terhadap penyakit kanser mungkin diarahkan untuk melawan bahan yang terkandung didalam otot.

Menurut pakar Rheumatologi HUS penyakit ini sangat jarang dihidapi oleh oleh orang Asia. Mengikut kajian, belum ada ubat yang khusus untuk merawat penyakit ini dan ubat-ubatan yang digunakan hanya boleh mgawal penyakit ini supaya tidak aktif.

Tanda Dan Simptom Penyakit Dermatomyositis

Tanda dan simptom biasanya bermula dengan gejala seperti berikut :

  • Lemah otot terutama otot lengan atas, pinggang dan paha
  • Sakit otot dan sendi
  • Kulit kemerahan (ruam)
  • Sukar untuk menelan
  • Badan letih lesu dan berat badan menurun

Biasanya, penghidap dermatomyositis akan merasai lemah otot secara perlahan atau secara tiba-tiba, dan akan semakin melarat dalam beberapa minggu atau beebrapa bulan.

Ini kerana bahagian yang paling kerap diserang adalah otot-otot  yang berdekatan dengan pusat badan, dan penghidap akan mengalami kesukaran untuk mengangkat lengan melebihi paras bahu, sukar naik tangga dan bangun dari posisi duduk di kerusi.

Sekiranya ia menyerang bahagian leher pula, penghidap akan mengalami kesukaran untuk mengangkat kepala dari bantal. Dan pelbagai kesukaran lagi yang terpaksa ditanggung oleh penghidap penyakit dermatomyositis ni.

Rawatan Penyakit Dermatomyositis

Kebiasaannya penghidap akan diberikan ubatan steroid untuk mengawal penyakit, bukan untuk merawat penyakit. Namun pergantungan dengan ubat dalam tempoh waktu yang panjang boleh menjejaskan fungsi buah pinggang.

Oleh itu, ingin saya kongsikan kepada penghidap penyakit ini satu alternatif lain yang semulajadi dan selamat untuk organ dalaman, juga membantu sehingga ke peringkat sel badan kita.

Vivix Shaklee.

Bagaimana Vivix Boleh Membantu Masalah AutoImun Seperti Dermatomyositis?

Vivix membantu dengan 4 langkah dan cara :

1. Membaiki dan Mempertahankan Sel

Kajian menunjukkan bagi pesakit yang mempunyai autoimmune tinggi (seperti dermatomyositis) berisiko tinggi untuk mengalami:

  • Kerosakan genomik DNA
  • Penghasilan radikal bebas

Ramuan vivix yang terdiri daripada lobak ungu, elderberries, japanese knotweed dan anggur muscadine membantu memperbaiki dan mempertahankan sel melalui pengaktifan Nrf2.

2. Pengawalan Genetik

Genetik adalah warisan, umpamanya yang biasa kita dengar apa yang daripada ibu bapa kita kadangkala boleh diwariskan kepada kita. Contohnya diabetes, penyakit SLE, kanser dan sebagainya adalah antara penyakit warisan secara genetik.

Setiap sel dalam badan mengandungi pengawal selia genetik yang menyumbang kepada kemerosotan yang berkaitan dengan usia. Bahan-bahan Vivix menunjukkan hasil yang positif memberi kesan kepada genetik pengawal selia (menghidupkan gen umur panjang dalam setiap sel) yang seterusnya membantu untuk menolak selular penuaan.

Dalam kata lain Vivix memperbetulkan kembali struktur genetik yang menyebabkan autoimun dan penyakit-penyakit lain serta mempertingkatkan fungsi DNA kepada lebih baik.

3. Vivix memberikan tenaga kepada sel

Dalam badan kita ada bahan yang disebut sebagai mitokandria, iaitu sejenis bahan yang membantu menghasilkan tenaga untuk memastikan sel berkembang dengan baik dan sihat. Fungsi mitokandria boleh menurun disebabkan oleh serangan-serangan, justeru ia boleh membantutkan perkembangan dan pembahagian sel yang sihat.

Seumpama begini, jika kecekapan mitokondria berkurangan, fungsi sel akan merosot. Bahan-bahan dalam Vivix menggalakkan biogenesis mitokondria (pengecasan semula dan salinan mitokondria). Ini memberi lonjakan tenaga kepada sel.

4. Melambatkan dan menghalang penimbunan protein AGE

Protein AGE adalah zat yang dibentuk dari gula dan protein berlebihan yang saling terikat. Apabila badan terkandung banyak protein AGE, sel akan menjadi tepu akhirnya banyak penyakit tersekat dan terkumpul. Secara ringkasnya protein AGE ni menghalang dan menyekat fungsi sel yang normal. Semakin banyak timbunan protein AGE semakin tinggi tubuh terdedah kepada pelbagai penyakit.

Dalam aspek penyakit auto imun, sel tubuh tidak berfungsi secara normal. Justeru Vivix dapat membantu melambatkan dan menghalang penimbunan protein AGE dalam tubuh.

Antara respon pengguna Vivix Shaklee untuk masalah AutoImun :

cara merawat auto imun

 

 

penawar auto imun

 

 

rawatan auto imun

 

NILAI PELABURAN UNTUK NIKMATI SEBUAH KESIHATAN

Minuman kesihatan Vivix ini adalah supplement, ia bukan ubat yang merawat.

Oleh sebab itu, kesan positif untuk setiap individu adalah berbeza.

Saya cadangkan, dapatkan 2 botol Vivix sebagai permulaan ikhtiar untuk anda mendapatkan kembali sebuah kesihatan yang tidak ternilai harganya.

Harga asal untuk 2 botol Vivix ini adalah RM 1,003.

Namun anda akan terus mendapat keahlian percuma dengan pembelian 2 botol ini dengan harga hanya RM 805.60.

BAGAIMANA SAYA BOLEH DAPATKAN VIVIX SHAKLEE?

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi Puan Zulaikha ditalian 018-3164133 untuk mendapatkan konsultasi tentang tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

 

beli-sekarang-juga

 

 

 

Leave a Reply

CommentLuv badge

Diserang Penyakit Dermatomyositis, Adakah Saya Boleh Sembuh?
Close Menu
×
×

Cart