Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Sangat penting untuk kita tahu dan faham, bila seseorang ada masalah tekanan darah tinggi maka dia juga berisiko mengalami kerosakan buah pinggang.

Kaitan Darah Tinggi Dan Buah Pinggang

Tekanan darah yang tinggi sememangnya meningkatkan risiko untuk mengalami kerosakan buah pinggang. Ini kerana tekanan darah yang terlalu tinggi boleh menjadikan salur darah di buah pinggang rosak dan fungsi buah pinggang boleh terjejas.

Sekiranya salur darah buah pinggang rosak, buah pinggang boleh berhenti menapis racun dan mengatur lebihan cecair dari badan. Terdapatnya lebihan cecair dalam salur darah di buah pinggang boleh meningkatkan tekanan darah dengan lebih banyak, sehingga menjadikan tekanan darah menjadi lebih kronik.

Ketidakmampuan buah pinggang untuk membuang racun yang dibawa melalui darah boleh menyebabkan rentak jantung yang tak normal bahkan boleh menyebabkan kematian mendadak.

Tanda Darah Tinggi

 • Sakit kepala yang teruk
 • Merasa penat dan letih
 • Masalah penglihatan
 • Rasa sakit di dada
 • Sukar bernafas
 • Denyut jantung tak teratur
 • Darah didalam urin
 • Berdebar di bagian dada, leher, atau telinga

Ramai orang menghidap tekanan darah tinggi bertahun-tahun tanpa mereka sedar. Sebab biasanya, darah tinggi ini TIADA SIMPTOM.

Tapi bila dibiarkan tanpa rawatan, ia boleh rosakkan arteri dan organ-organ penting dalam badan. Sebab tu ia dipanggil SILENT KILLER.

Antara suplemen yang diyakini semulajadi dan selamat untuk diambil untuk cegah masalah darah tinggi bagi orang tua :

 1. Vivix : Antioksidan yang mengandungi resveratrol dan polifenol tumbuhan untuk bantu kurangkan risiko sakit jantung dan memperbaiki sel DNA badan.
 2. Omegaguard : Melancarkan aliran dan perjalanan darah juga menghalang pembekuan darah (blood clotting) , cegah stroke, tingkatkan fungsi jantung, dan tingkatkan sistem imun tubuh
 3. Garlic Complex : Merendahkan tekanan darah, antibiotik semulajadi, tingkatkan sistem imun tubuh
 4. CoqHealth : Mengurangkan tekanan darah tinggi, kawal denyut jantung, beri tenaga untuk fungsi jantung

darah tinggi punca stroke

Mak saya kena warded disebabkan hypertensi yang mengakibatkan stroke dan kolestrol tinggi. Selepas amalkan VIVIX, paras darah makin turun, mak makin cergas dan bertenaga. Yang penting, orang tegur mak makin muda dan berseri.

BAGAIMANA NAK DAPATKAN VIVIX SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi Puan Zulaikha ditalian 018-3164133 untuk mendapatkan konsultasi tentang tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

 

download

 

Leave a Reply

CommentLuv badge

Darah Tinggi Tingkatkan Risiko Kerosakan Buah Pinggang
Close Menu
×
×

Cart