Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Gout adalah satu penyakit radang sendi di sebabkan pengumpulan kristal ASID URIK disendi-sendi tertentu. ASID URIK terhasil daripada metabolisma bahan PURINE yang merupakan bahan terhasil daripada Asid Nukleik dalam DNA sel-sel.

Semua bahan yang mempunyai DNA boleh menghasilkan ASID URIK…hampir semua makanan yang kita makan akan menghasilkan PURINE dan ASID URIK akhirnya.

Masalah pengumpulan ASID URIK akan berlaku bila proses metabolisma PURINE terganggu akibat gangguan enzim Xanthine Oxidase…kristal ASID URIK bukan hanya berkumpul di sendi-sendi menyebabkan radang sendi malahan ia juga berkumpul dalam buah pinggang menyebabkan masalah batu karang dan akhirnya boleh merosakkan buah pinggang menyebabkan kegagalan fungsi buah pinggang.

Fruktosa yang tinggi akan mengganggu enzim Xanthine Oxidase ini akibat masalah hati berlemak…kawalan jumlah pengambilan FRUKTOSA adalah amat penting dan utama untuk mengawal Gout ini…di samping mengurangkan pengambilan makanan yang menghasilkan asid urik yang tinggi seperti daging, kekacang dan udang atau sotong.

SUMBER

Cara Atasi Serangan Gout Dengan Cepat Dan Berkesan

Ramai yang menderita akibat penyakit gout dan pengalaman paling pahit dalam hidup saya bila berhadapan dengan orang yang kita rapat, meninggal dunia akibat komplikasi daripada penyakit gout.

Semoga perkongsian ini akan membantu seramai yang mungkin untuk kembali sihat daripada penyakit gout.

Assalamualaikum w.b.t

Saya ingin menceritakan kesan pengambilan Vivix kepada nenek suami saya, Limah bt Abdullah yang berusia 86 tahun. Nenek merupakan penghidap gout sejak dulu lagi dan juga mengalami masalah darah tinggi.

Gout kerap menyerang nenek sejak tahun 2017. Sangat kerap sehinggakan beliau pernah demam akibat bengkak pada kaki. Apabila beliau tersalah makan sudah pasti, gout bertandang.

Beliau terpaksa berpantang daripada makan seafood, kekacang, dan sebarang makanan yang boleh galakkan gout berulang. Kesian melihat nenek apabila gout menyerang sehingga tidak dapat berjalan dan terpaksa dipapah. Kami pernah membawanya berjumpa doktor. Walaupun dah makan ubat anti radang, gout masih menyerang 2 minggu kemudian.

Mula Ikhtiar Dengan Vivix

Sehinggalah pada 23 November 2017, saya menyarankan suami supaya membelikan Vivix untuk nenek sebagai suplemen harian. Bulan pertama amalkan Vivix, nampak kesan positif berlaku ke atas beliau. Beliau nampak cergas sedikit berbanding sebelum ini.

Pada 12 Januari 2018, kami ke Kuantan untuk menziarahi saudara dan nenek ikut sekali. Kami juga bimbang dan risau, takut nenek akan sakit pinggang jika berlama-lama dalam kereta. Maklumlah, perjalanan ke Kuantan mengambil masa 3 jam. Tapi, nenek tetap cergas dan tidak mengadu sakit. Jika ditanya sama ada sakit atau tidak, pastinya beliau akan jawab begini.

“Sakit juga, tapi tak macam dulu dah.”

Bayangkanlah usia nenek sudah tua, badan pun dah sakit-sakit. Nak hilangkan sakit-sakit tersebut memang ambil masa yang lama. Kini dah botol ketiga Nenek amalkan Vivix. Pada usia nenek dah menghampiri 90an, beliau masih gagah. Semasa kenduri 3 Mac 2018, anak-anak sedara terkejut melihat beliau masih gagah dan boleh berjalan. Sedangkan sebelum itu, terpaksa dipapah dan sering mengadu sakit.

Walaupun dah amalkan Vivix, kami juga berikan ubat gout apabila beliau rasa bengkak. Hal ini kerana Vivix bukannya ubat tapi hanyalah suplemen untuk bantu lengkapkan nutrisi disamping boleh mencegah. Kami pun happy bila beliau tak mengadu sakit seperti sebelum ini. InshaAllah kami akan terus konsisten berikan beliau Vivix supaya beliau memiliki kesihatan yang baik setiap masa.

Inilah Shaklee Effect Nenek saya dan Vivix.

Cara atasi gout

Testimoni

Cara atasi gout

CARA DAPATKAN VIVIX SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sekiranya anda ingin mendapatkan bimbingan dan konsultasi sebelum pembelian, sila hubungi Puan Zulaikha ditalian 018-3164133 untuk pertanyaan, bimbingan dan cara pengambilan yang betul akan diberikan setelah pembelian dibuat. Terima kasih 🙂

beli-sekarang-juga

 

Leave a Reply

CommentLuv badge

Cara Atasi Serangan Gout Dengan Cepat Dan Berkesan
Close Menu
×
×

Cart