Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Hyperthyroid mungkin sesuatu yang asing dan jarang didengar oleh kebanyakkan orang. Namun ia sering menyerang dan jika tidak terkawal boleh menyebabkan masalah jantung yang serius, masalah tulang, sehingga mencapai peringkat krisis dikenali thyroid Storm.

Punca Hyperthyroid

Hyperthyroid berpunca apabila kelenjar thyroid/ tiriod menghasilkan hormon thyroid yang berlebihan dari sepatutnya.Thyroid merupakan kelenjar yang terletak dihadapan leher kita. Ia berfungsi untuk mengawal metabolisma badan kita seperti menukarkan makanan kepada tenaga, juga berpengaruh terhadap jantung, otot, tulang dan kolestrol kita.

Dalam perkongsian testimoni ini, En Mohamad Isa Shafii berkongsi kisah yang dilalui oleh isteri beliau yang diserang Hyperthyroid.

Jom kita ikuti perkongsian dari beliau dan bagaimana isteri beliau keluar dari masalah yang beliau hadapi itu setelah mengamalkan pengambilan suplemen Shaklee.

Perkongsian ini adalah ikhlas dan sila kongsikan dengan rakan-rakan di luar sana. Ingat! Bantuan anda mungkin boleh menyelamatkan nyawa!!

 

Cara Atasi Hyperthyroid Secara Semulajadi

Leave a Reply

CommentLuv badge

Cara Atasi Hyperthyroid Secara Semulajadi
Close Menu
×
×

Cart