Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

 

Kanser.

Satu perkataan yang digeruni setiap manusia, hadirnya yang tak pernah disedari oleh kita. Zaman yang kian maju, bertambah-tambah pula penghidap kanser, tidak kira usia, yang muda juga diancam ! Pernah tak terfikir, bagaimana kanser bermula? dari mana ia terjadi?

BADAN KITA TERDIRI DARI JUTAAN SEL

Setiap sistem dalam tubuh badan kita terdiri daripada binaan sel-sel yang kecil.

Setiap 3 minggu (21 hari), proses penggantian sel yang dinamakan Apoptopis berlaku untuk menggantikan sel-sel yang telah mati. Disinilah bermulanya kanser. ia berlaku apabila sel-sel yang sepatutnya mati tadi, tetapi tidak mati. Ia dinamakan sel rosak.

Pada asalnya, sel rosak ni memang tak merbahayapun. Tapi apa yang bahayanya bila sel-sel rosak ini juga melakukan proses menduplikasikan diri tanpa henti.

Lama kelamaan sel rosak ini akan membesar dan menjadi tumor (ketumbuhan didalam badan kita. Namun begitu, ketumbuhan masih boleh dikatakan masih selamat kerana ianya dapat dibuang melalui proses pembedahan.

Nak lagi jelas, boleh rujuk gambar di bawah :

Bagaimana-Kanser-Terjadi 1
Bagaimana kanser bermula

Sel-Rosak-Yang-Tak-Mati 2
Sel rosak yang tak mati

Sel-Rosak-Menduplikasi 3
Sel rosak menduplikasi

Sel-Rosak-Jadi-Banyak 4
Sel rosak menjadi banyak

PERMULAAN YANG BAHAYA

Keadaan akan mula membahayakan apabila sel-sel rosak ini bertambah dengan banyaknya dan dan mengganggu susunan tisu didalam badan. Apabila ia semakin membesar, kumpulan sel rosak ini juga memerlukan oksigen lalu menarik salur darah baru untuk terbentuk.

Dengan adanya salur darah yang bersambung dengan kumpulan sel rosak tersebut, maka bermulalah fasa yang berbahaya. Sel-sel yang rosak tersebut akan masuk ke dalam salur darah dan merebak ke kawasan-kawasan lain di dalam badan dan menyebabkan kanser.

Sel-Rosak-Membentuk-Tumor
Sel rosak membentuk tumor
Tumor-Membesar
Tumor membesar
Kanser-Merebak
Kanser merebak (Kredit : Cancer Research UK)

BAGAIMANA SEL BOLEH ROSAK ?

Banyak sebab yang boleh menyumbang kepada sel rosak, antaranya :

  • Merokok
  • Diet yang tidak Seimbang
  • Gaya Hidup Tak Sihat
  • Sinaran Matahari
  • Radikal Bebas
  • Pencemaran
  • Genetik
  • Dan banyak lagi

Walaupun anda tidak merokok, ada banyak lagi sebab lain yang boleh menyumbang kepada sel rosak.

Ingat, sel rosak tidak semestinya berbahaya namun keadaan berterusan mungkin menyebabkan keadaan bertukar kepada merbahaya.

Radikal bebas contohnya, hadir dari persekitaran seperti pencemaran udara dan air dan sebagainya. Hampir mustahil untuk kita mengelakkan radikal bebas ini, kan?

Oleh itu, anda perlu makan makanan yang tinggi anti-oksida (oren dll) atau ambil suplemen yang berfungsi melawan radikal bebas seperti Vitamin E, Vitamin C dan Vivix.

SERANGAN KANSER TAK MENGIRA UMUR

Kalau dulu jarang-jarang kita dengar orang kena penyakit kanser ni. Tapi zaman sekarang, muda-muda pun dah diuji dengan kanser. MashaAllah. Umur bukan lagi faktor untuk risiko mendapat penyakit kronik.

Sesiapapun terdedah kepada penyakit berbahaya sekarang ini. Oleh sebab itu sebaiknya kita menjaga seawal yang boleh perkara yang menymbang kepada berlakunya kanser dan penyakit kronik.

Ada satu kes berlaku, pesakit menghidap kanser payudara stage 2. Namun setelah beliau menjalani kemoterapi, dengan takdir Allah kemoterapi tersebut langsung tidak mematikan sel-sel kanser yang ada dalam badan. Beliau kemudiannya meninggal dunia.

BAGAIMANA CARA MERAWAT KANSER ?

Antara cara rawatan kanser yang paling popular ialah kemoterapi. Objektif utama kemoterapi adalah untuk membunuh sel kanser. Tapi oleh kerana ianya dibuat ke atas satu badan, sel badan yang sihat juga akan terkena tempias.

Sebab itulah pesakit yang telah menjalani kemoterapi akan kehilangan rambut yang banyak, susut berat badan dan muka nampak seperti hilang seri. Ubat yang dimakan selepas rawatan kemoterapi juga mempunyai pelbagai side effect.

Sesetengah kemoterapi boleh menyebabkan cacat kekal kepada hati, jantung, buah pinggang atau sistem peranakan pesakit.

Disebabkan ketidak-pastian ini lah ramai yang gerun bila mendengar perlu menjalani rawatan kemoterapi.

Alhamdulillah dengan kajian klinikal yang berterusan dan penemuan sebatian baru, terdapat pelbagai rawatan alternatif dan suplemen yang boleh diambil untuk membantu merawat kanser seperti Vivix.

Bagaimana Vivix bertindak membantu mengatasi masalah kanser?

Vivix mengandungi resveratrol iaitu bertindak memperbaiki DNA dalam tubuh badan. Oleh itu Vivix membantu pembentukan semula sel-sel yang telah rosak akibat kanser.

Apabila sel telah dibetulkan, sel-sel itu akan mati dengan sendirinya (apoptosis) dan sel kanser akan berkurangan sehingga terus hilang buat selama-lamanya. Itulah cara Vivix mengatasi masalah kanser.

Selain membantu atasi masalah kanser, Vivix juga mampu merawat luka dan tisu yang rosak akibat dari pembedahan, kimoterapi, radioterapi dan sebagainya.

Vivix juga bertindak menguatkan sistem ketahanan tubuh untuk melawan sel-sel kanser dari terus merebak dan membantu pesakit meredakan kesan sampingan akibat rawatan kanser.

Ya..

Berhadapan dengan kanser ibarat telur dihujung tanduk, namun hati perlu cekal dan optimis, yakin Allah akan beri kesembuhan juga. Ikhtiar perlu dilakukan dan tidak bergantung pada nasib semata.

Pengalaman diri sendiri didiagnos SLE sudah cukup membuat dunia berasa kelam seketika. Mujurlah berlaku kesilapan diagnos ketika itu, namun percayalah, anda diuji kerana kuatnya kemampuan anda menghadapi ujian ini.

PERKONGSIAN MEREKA YANG DAH MENCUBA :

punca kanser prostat dan rawatannya

 

 

testimoni vivix kanser kemoterapi3

 

rawatan kanser hati kronik

 

 

kanser limfoma tahap 4 sembuh

 

kanser usus sembuh

Berapa Pelaburan Untuk Sebuah Nikmat Kesihatan?

Kos rawatan sekarang yang makin meningkat, mencapai ribuan ringgit setiap bulan sedangkan tahap kesihatan anda berada ditahap yang sama.

Suka saya mencadangkan satu alternatif yang lebih semulajadi dan selamat untuk organ anda, iaitu sebotol Vivix dengan harga hanya RM 475 sahaja.

Namun, saya mencadangkan agar anda mendapatkan terus 2 botol dan menikmati harga yang jauh lebih jimat dengan harga hanya RM 805.60.

Penjimatan sebanyak Rm 201.40!

**Disclaimer : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

BAGAIMANA NAK DAPATKAN VIVIX SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi Puan Zulaikha ditalian 018-3164133 untuk mendapatkan konsultasi tentang tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Muar dan Tangkak, saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Muar dan Tangkak.

beli-sekarang

Zulaikha Ali

018-3164133

ummuayyash87@gmail.com

 

Leave a Reply

CommentLuv badge

Bagaimana Kanser Bermula Dan Merebak Dengan Pantas
Close Menu
×
×

Cart