Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Author: ZULAIKHA

PENGEDAR TOP VIVIX SHAKLEE MALAYSIA

6 Selebriti Popular Pernah Diserang Penyakit Bells Palsy

Sebelum ni saya pernah stori yang bells palsy ni boleh attack sesiapa sahaja — tanpa mengira umur dan jantina. Hatta kanak-kanak pun tak terkecuali. Dan punca terjadinya bells palsy pun UNKNOWN. Tak diketahui. Namun mungkin anda tak sangka yang sebenarnya ramai artis-artis dan selebriti yang pernah juga diserang penyakit bells palsy ini. Saya pun baru…
Read more

Lumpuh Sebelah Muka : Serangan Bells Palsy Berisiko Untuk Sesiapa Sahaja

“Bangun tidur sebelah muka tak berfungsi, mata mulut tak dapat gerak. Tak terasa apa..nak minum susah, apatah lagi tidur dengan mata sebelah tak tutup rapat..” “Pernah juga kena penyakit ni, masa tu bulan puasa. Mula-mula sakit di telinga, lepas tu pipi membengkak sebelah kanan, ingatkan effect dari sakit telinga tu..3 hari kemudian lepas bangun tidur…
Read more

Apa Itu Healing Crysis, Punca Dan Cara Mengatasinya?

Seringkali saya ditanya soalan ini “Kalau makan Vivix ni, apa healing crisis yang akan dihadapi?” “Apa healing crisis selepas makan DTX Complex?” “Ada tak orang kena healing crisis begini begini selepas makan Collagen Powder?” dan sebagainya. Sebenarnya, healing crisis itu tidak datang bersama produk tertentu, tapi dari diri sendiri. Kerosakan dalaman setiap orang tidak sama.…
Read more

8 Penyakit Kronik Berpunca Daripada Diabetes

Saat disahkan mengidap kencing manis, tidak ramai yang benar-benar menjaga dan mengawal agar ianya tidak menjadi semakin teruk. Sekarang kencing manis penyakit orang kebanyakan. Makna kata, bukanlah penyakit asing atau penyakit keturunan dah. Boleh serang sesiapa. Yang keturunan apatah lagi. Dan tambah ngeri bila dah kena kencing manis, ada 8 lagi penyakit baru dan mungkin…
Read more

LUKA CZER SEMBUH DENGAN CEPAT SELEPAS AMALKAN VIVIX

  LUKA CZER SEMBUH DENGAN CEPAT SELEPAS AMALKAN VIVIX . Assalamualaikum saya Nurul Aziyana, pengguna Shaklee sudah hampIr 4 tahun. Saya nak kongsi kisah bagaimana Vivix sangat membantu saya ketika berpantang bersalin secara pembedahan. . Untuk kelahiran yang kedua ni baru saya guna set bersalin Shaklee + Vivix sebab kelahiran pertama belum kenal lagi vitamin…
Read more

Dah 2 Bulan Tapi Luka Czer Saya Masih Belum Baik…

Assalamualaikum Perkara pertama yang paling diharapkan ibu-ibu yang menjalani pembedahan caesarean adalah supaya luka jahitan segera sembuh tanpa ada jangkitan atau apa-apa komplikasi. Dan perkara paling mengerikan bagi ibu yang menjalani proses melahirkan secara caesarean adalah bila jahitan terbuka semula walaupun sudah 2 bulan luka dijahit. TERIMA MESEJ DARI IBU BERSALIN CZER Satu hari, saya…
Read more

9 Sebab Luka Jahitan Pembedahan Caesarean Terbuka Semula

Assalamualaikum Antara perkara lain yang mengerikan bagi seorang ibu yang baru melahirkan anak secara pembedahan caesarean adalah apabila luka masih belum baik walaupun dah 2 bulan melahirkan. Lebih parah apabila luka jahitan didapati kembali terbuka! Jahitan Pembedahan Caesarean Terbuka Kes jahitan pembedahan caesarean meretas semula tidak banyak berlaku. Nisbah kes adalah kira-kira 1:100 dalam kelahiran…
Read more

9 Tip Terbaik Menjaga Luka Bersalin Caesarean Agar Cepat Sembuh

Assalamualaikum Ketakutan Ibu Bersalin Secara Pembedahan Antara perkara yang paling ditakuti oleh ibu yang melahirkan anak secara pembedahan atau caesarean (czer) adalah apabila luka jahitan masih belum pulih walaupun sudah 2 bulan melahirkan. Tambah merisaukan, apabila luka jahitan kembali terbuka dan mengakibatkan sukar untuk bergerak ke sana ke mari akibat kesakitan yang teramat sangat. Memang…
Read more

8 Tanda Serius Pada Luka Pembedahan (Caesarean)

Luka caesarean adalah luka akibat pembedahan dan terdapat dua jenis iaitu jenis menegak dan melintang. Biasanya seboleh-boleh doktor akan memilih cara melintang kerana lebih cepat sembuh dan kurang sakit. Luka pembedahan, tempoh tersebut cukup untuk kulit bercantum kembali. Walau bagaimanapun, tempoh penyembuhan ini boleh diguna pakai selagi tidak ada sebarang jangkitan kuman pada bahagian pembedahan.…
Read more

5 Risiko Utama Bersalin Secara Pembedahan (Caesarean)

Assalamualaikum Bersalin Caesarean VS Bersalin Normal? Secara amnya, kaedah bersalin secara normal adalah lebih selamat berbanding pembedahan caesarean. Ini bukan sahaja untuk kehamilan anda sekarang, tetapi juga untuk kehamilan anda yang seterusnya. Kaedah bersalin normal juga lebih baik untuk kesuburan anda pada masa hadapan. Walaupun pembedahan caesarean ialah prosedur biasa, kesemua pembedahan mempunyai risikonya sendiri.…
Read more

error: Content is protected !!