Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Author: ZULAIKHA

PENGEDAR TOP VIVIX SHAKLEE MALAYSIA

Derita Gout Berpuluh Tahun Masih Boleh Sembuh?

Gout adalah sejenis keradangan yang disebabkan oleh pengumpulan hablur asid urik pada sendi. Penyakit ini banyak menyerang lelaki Malaysia berusia 40 tahun ke atas. ia sangat menyakitkan dan biasanya menyerang satu sendi sahaja. Ia berlaku bila berlaku peningkatan asid urik dalam darah. Bila paras asid urik ini semakin bertambah, ia akan mula menompok pada sendiri,…
Read more

Dah Amalkan Pemakanan Sihat Tapi Kolesterol Tetap Naik?

Assalamualaikum. Saya Wan Zainab bt Wan Muhammad. Saya ingin ceritakan Shaklee Effect ibu saya. Emak saya mengalami masalah darah tinggi dan masalah ini sudah lama dialami beliau. Kesihatan beliau sering terganggu.. Emak saya seorang surirumah sepenuh masa dan mempunyai 11 orang anak. Sekarang adalah waktu rehat beliau, memandangkan anak2 sudah besar.. Beliau kerap demam, sakit…
Read more

Kenapa Semakin Ramai Orang Dah Mula Amalkan Vivix Shaklee?

Mungkin ada yang belum pernah mendengar tentang Vivix Shaklee walaupun Vivix ini sering viral dan menjadi perbualan hangat orang ramai. Apa yang paling penting, Vivix Shaklee telah memberi banyak manfaat dan kebaikan dalam meningkatkan tahap kesihatan penggunanya dan ia telahpun terbukti secara klinikal! Walaupun begitu,  Vivix Shaklee ni hanyalah makanan tambahan/suplemen kesihatan yang of course…
Read more

VIDEO : Pengalaman sinus, migrain dan gastrik yang teruk kini semakin pulih.

Kisah ini adalah berkenaan seorang Guru yang mengidap masalah Sinus, migrain dan Gastrik yang banyak menggangu tugas harian beliau sebagai seorang guru.. Beliau sering mengambil MC dan ambil ubat tahan sakit untuk survive dalam menghadapi masalah beliau itu..Sebagai Seorang Guru, mengambil cuti sakit adalah sesuatu yang paling tidak disukai kerana terpaksa menyusahkan guru lain untuk…
Read more

Darah Tinggi Boleh Akibatkan Kegagalan Jantung

Kebiasaannya, darah tinggi memang kerap berlaku tanpa disedari kerana tiada tanda dan simptom ia berlaku. Tekanan darah tinggi yang tak terkawal, boleh akibatkan berbagai kesan dan komplikasi serius kepada kesihatan badan kita. 8 Komplikasi Mungkin Terjadi Akibat Tekanan Darah Tinggi Tak Terkawal Tekanan darah tinggi terjadi apabila tekanan darah seseorang mencapai 140/90 mmHg dan tekanan…
Read more

Bermasalah Dalam Pertuturan Tanda Berlakunya Stroke Ringan

APRIL 2014 : Doktor mengesahkan otak kirinya membengkak dengan cepat. Hanya pembedahan pembukaan tempurung kepala sahaja yang dapat menyelamatkan nyawa suami. Saya bersetuju tanpa berfikir panjang kerana tiada pilihan lain. MEI 2014 : Suami masih lagi tidak sedar dan doktor memberitahu saya yang sel-sel otak dibahagian otak kiri telah mati dan ada 3 kemungkinan yang…
Read more

UBAT GOUT – 8 Kesan Sampingan Untuk Jangka Masa Panjang

Penyakit gout sememangnya bahaya sekiranya dibiarkan melarat tanpa rawatan. Biasanya pesakit gout akan dibekalkan ubat-ubatan bagi melegakan sakit gout yang mereka hadapi. Antaranya : Non-steroidal anti-imflammatory Drug (NSAID) : NSAID berupaya melegakan simptom sakit dan radang pada sendi yang terlibat. Colchicine (saya pernah ambil ubat ni ketika diserang Behchet disease) :ubat ini membantu untuk melegakan…
Read more

3 Bahan Perasa Makanan Ini Bahaya Untuk Penghidap Gout

Pesakit gout sangat sensitif terhadapĀ makanan yang tinggi kandungan purines yang boleh menyebabkan ia semakin teruk. Apabila anda berada di luar untuk memilih makanan, anda boleh elakkan makanan yang tinggi kandungan purine seperti organ-organ daging, makanan laut, dan alkohol. Namun ramai yang terlepas pandang bahawa bahan perasa tambahan didalam makanan pun dapat akibatkan gout anda semakin…
Read more

Lumpuh Sebelah Muka : 6 Artis Popular Pernah DiSerang Bells Palsy

Sebelum ni saya pernah stori yang bells palsy ni boleh attack sesiapa sahaja — tanpa mengira umur dan jantina. Hatta kanak-kanak pun tak terkecuali. Dan punca terjadinya bells palsy pun UNKNOWN. Tak diketahui. Namun mungkin anda tak sangka yang sebenarnya ramai artis-artis dan selebriti yang pernah juga diserang penyakit bells palsy ini. Saya pun baru…
Read more

DIABETES : 5 Petua Bantu Turunkan Bacaan Gula Dalam Darah

Masa awal-awal ayah kena diabetes dulu, macam-macam ikhtiar mak buatkan untuk ayah untuk turunkan kadar bacaan gula dalam darah. Namun mak guna sumber bahan semulajadi je, selain ubat yang ayah dapat dari klinik. Memang nampak mak gigih sangat menjaga ayah, antara petua yang mak pernah buat macam nombor 3 dan 5 tu. Cuma yang tak…
Read more

error: Content is protected !!