Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Hati tak berhenti bekerja untuk menapis ratusan racun dan toksin yang berasal dari makanan dan persekitaran kita. Hati juga membantu memecahkan makanan dan membekalkan tenaga kepada organ yang lain. Untuk menyokong fungsi hati supaya hati dapat bekerja dengan lebih efektif, pastikan kita memberikan vitamin dan nutrisi penting dalam pemakanan kita. Sekiranya tak mampu berbuat demikian, boleh amalkan vitamin dan suplemen yang penting untuk penjagaan hati yang sihat.

4 Vitamin Penting Untuk Penjagaan Hati Yang Sihat

Vitamin untuk hati – DTX Complex

vitamin untuk hati

DTX Complex mengandungi bahan-bahan terbaik untuk menjaga kesihatan hati.

Ekstrak biji benih pokok susu tisel (milk thistle seed) – melindungi hati daripada toksin, termasuk bahan kimia, dadah, ubatan dan bahan kimia; merawat masalah hati, mencegah batu karang serta membantu dalam masalah kulit.

Artichoke – membina semula sel hati dan merangsang pengaliran hempedu

Dandelion – merendahkan paras gula dalam darah, membantu fungsi hati, membantu dalam masalah sembelit

Kunyit – mengandungi curcumin yakni sejenis antioksidan dan mengurangkan kesakitan & keradangan

Reishi mushroom (Ling Zhi) – membina imuniti, mengurangkan kelesuan, mengurangkan masalah resdung

Schizandra – merangsang sintesis protein, memperlahankan pembentukan toksin

Vitamin untuk hati – Vivix

Vivix mengandungi polifenol antosianin, dan juga merupakan suplemen yang tinggi antioksidan dan bertindak sebagai anti inflamasi yang sangat kuat.

Vitamin untuk hati – Vitamin D

Kajian menunjukkan bahawa lebih dari 90% orang yang menghidap penyakit hati kronik mengalami masalah kekurangan vitamin D. Kekurangan vitamin D  biasanya berlaku pada penghidap sirosis – jenis penyakit hati yang serius dan boleh mengakibatkan kanser hati.

Vitamin untuk hati – Vitamin B-12

Vitamin B-12 adalah  vitamin yang larut dalam air yang boleh disimpan di hati selama bertahun-tahun, mengikut kajian University of Maryland Medical Center. Namun, vitamin yang larut dalam air tidak dapat disimpan dan perlu diambil setiap hari untuk keperluan yang cukup bagi kesihatan yang baik.

suplemen untuk hati fatty liver

ummuayyash order

 

Leave a Reply

CommentLuv badge

4 Vitamin Penting Untuk Penjagaan Hati Yang Sihat
Close Menu
×
×

Cart