Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Sana sini dah ramai mula dihantui dengan fenomena Vivix Shaklee, satu-satunya suplemen yang dipatenkan yang dapat membantu pembaikan sehingga ke tahap sel dan DNA manusia. Sebelum saya huraikan 4 fungsi dan peranan Utama Vivix terhadap kesihatan manusia, jom kenal dulu apa itu Vivix Shaklee. =)

APA ITU VIVIX SHAKLEE?

Vivix® adalah satu penemuan saintifik yang sangat hebat daripada Shaklee. Ia merupakan minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.
Vivix® mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum(Knotweed Jepun), Anggur Muscadine, Elderberry Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol ini sangat memainkan fungsi dan peranan utama terhadap kesihatan manusia. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.
Yang seronoknya, Vivix Shaklee sudah dipatenkan. Bahan-bahan utamanya telah diuji secara klinikal dan ianya eksklusif hanya untuk Shaklee.
Kandungan Vivix Shaklee yang tinggi dengan antioksidan ini disebabkan oleh polifenol dan resveratrol yang terkandung dalam Vivix Shaklee dan ianya sangat membantu dalam melambatkan proses penuaan. Proses penuaan ini yang akan menyebabkan munculnya banyak penyakit.

VIVIX SHAKLEE SANGAT ISTIMEWA

suplemen-anti-penuaan

Kenapa dikatakan Vivix Shaklee sangat istimewa?

Ini kerana Vivix Shaklee merupakan satu-satunya nutrisi yang mengandungi adunan kuasa anggur muscadine dan resveratrol yang sangat dimanfaatkan. Ini yang menyebabkan Vivix Shaklee 10 kali ganda lebih hebat dari resveratrol sahaja. Dan yang terbaru daripada Shaklee, Vivix  sudah diupgrade kepada 13 kali ganda lebih hebat daripada resveratrol sahaja!

4 FUNGSI DAN PERANAN VIVIX SHAKLEE TERHADAP KESIHATAN MANUSIA

Sebelum nak ulas lanjut berkaitan fungsi dan peranan utama Vivix Shaklee, perlu untuk kita fahamkan terlebih dahulu apa itu penuaan. Penuaan itu bukan seperti yang terlintas difikiran anda sekarang — muka kedut, kulit kendur, rambut beruban dan sebagainya. Bukan bukan. Penuaan disini bermaksud penuaan sel badan kita yang berlaku tanpa kita sedar.

1# Vivix Melindungi Dan Memperbaiki Selular DNA

vivix-membaiki-dna-yang-rosak

Tahu tak yang setiap hari, sel tubuh badan kita diserang hampir 1 juta serangan yang merosakkan DNA? Serangan-serangan ini merosakkan sehingga ke pengkalan data DNA genetik kita. Bila pangkal data genetik kita dirosakkan, terhasillah typo. Typo inilah yang akan mengganggu fungsi sel dan usia kita.

Bagaimana Vivix Melawan Penuaan?

Dan bagaimana Vivix melindungi dan memperbaiki selular dan DNA?

Anda tahu jawapannya?

Ya! Kerana Vivix mengandungi 2 benda ni — Resveratrol dan Polifenol. Kandungan inilah yang bukan sahaja melindungi, bahkan memperbaiki selular DNA manusia!

2# Pengawalan Genetik

Seperti yang kita tahu, pengawalan genetik juga menyumbang kepada kemerosotan umur pada tahap selular. Dalam kandungan Vivix Shaklee, terdapat ramuan yang mampu mengaktifkan pengawalan genetik utama yang dapat membantu perlahankan penuaan tahap selular.

3# Memperbaiki Tenaga Sel

Bagaimana dikatakan Vivix Shaklee mampu memperbaiki tenaga sel?

Ya, dengan melalui mitochondria.

Apa itu Mitochondria?

apa-itu-mitochondria

Mitochondria ini adalah 1 sel yang berfungsi sebagai penjana tenaga. Mudah kata, mitochondria ni diibaratkan macam TNB lah. (Tenaga Nasional Berhad).

Bila kecekapan mitochondria ni merosot, maka fungsi sel juga akan merosot.

Sebagai contoh, bila bekalan elektrik rumah kita kejap ada kejap tiada, boleh beri effect kepada peti ais — peti ais mudah rosak.

peranan-mitochondria

Jadi masalah ini boleh ditangani oleh Vivix Shaklee, kerana Vivix Shaklee menggalakkan biogenesis, dimana pembentukan semula mitochondria berlaku bagi menigkatkan tenaga didalam sel.

Dah jelas sekarang? 🙂

4# Melambatkan Pembentukan Protein AGE

apa-itu-protein-age

Apa itu protein AGE?

Protein AGE merupakan gabungan antara protein dan gula dimana inilah penyebab utama penuaan dan ianya sangat-sangat membahayakan.

Bagaimana Vivix boleh melambatkan pembentukan protein AGE?

Analogi yang mudah,

Jelaga pada belakang kuali bila semakin banyak, maka semakin melambatkan kuali untuk panas. Bila semakin lambat untuk panas, maka kita perlukan lebih banyak bahan api untuk memasak (memanaskan kuali). Jelaga itulah protein AGE yang tidak baik untuk kesihatan manusia.

Protein AGE yang bertimbun boleh menyebabkan kerosakan sel dan mempengaruhi keutuhan sel dan jangka hayat sel.

Ramuan Vivix dengan 10 kali ganda lebih kuat dari hanya resveratrol berjaya melambatkan pembentukan protein AGE ini.

Ok, bersambung untuk entri seterusnya =)

rawatan-terbaik-diabetes

Admin cepatsihat.com,

Zulaikha | 018-3164133

Shaklee Independent Distributor (1075383)

ummuayyash87@gmail.com

Pengedar Shaklee Kawasan Muar dan Seluruh Malaysia

Leave a Reply

CommentLuv badge

4 Fungsi Dan Peranan Utama Vivix Terhadap Kesihatan Manusia
Close Menu
×
×

Cart