Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Penyakit diabetes type 2 adalah penyakit degeneratif, yang disebabkan kandungan gula didalam darah yang tinggi dan tak terkawal. Kencing manis ini, jika tidak dikawal dan dirawat, akibatnya boleh menyebabkan pelbagai komplikasi lain dan paling teruk boleh membawa kepada kematian.

Perkara yang biasa menjadi keluhan penghidap diabetes adalah luka yang sukar sembuh. Mungkin ramai yang tertanya-tanya, kenapa luka penghidap diabetes sangat sukar untuk sembuh? Kenapa tidak boleh ambil remeh terhadap sekecil luka kepada penghidap diabetes?

Luka Kaki Penghidap Diabetes

Mengikut Dr. Daniel Cohen, seorang pakar bedah kaki dari Amerika Syarikat menyebut, sekecil-kecil dan seremeh luka apapun yang berlaku kepada penghidap diabetes tidak boleh dipandang ringan dan mesti dirawat dengan segera terutama luka yang berlaku dibahagian kaki.

Ini kerana, luka diabetes yang tidak diatasi mungkin boleh bertukar menjadi jangkitan serius yang menyebabkan semakin susah untuk dirawat. Dalam beberapa kes, jangkitan yang terlalu parah dan serius menyebabkan kaki penghidap diabetes terpaksa dipotong (amputasi)

Kenapa Luka Diabetes Sukar Sembuh?

Terdapat beberapa faktor yang menyebabkan luka diabetes sukar sembuh malah akan bertambah parah kalau dibiarkan begitu saja.

3 Sebab Luka Penghidap Diabetes Susah Sembuh

1. Peredaran darah yang tidak lancar

Kadar gula didalam darah yang meningkat boleh mengakibatkan pelbagai komplikasi. Salah satunya adalah dinding arteri pembuluh darah arteri akan mengeras dan menyempit.

Oleh sebab itu, aliran darah dari jantung menuju ke seluruh bahagian tubuh badan akan menjadi perlahan dan terhalang. Padahal bahagian yang luka tersebut sangat memerlukan oksigen dan nutrisi yang terkandung dalam darah agar sembuh.

Disebabkan bahagian luka tak mendapat keperluan nutrisi  dan oksigen yang mencukupi, maka sel-sel badan pun makin susah nak repair kerosakan saraf. Maka luka diabetes akan menjadi bertambah teruk.

 2. Neuropati (Kerosakan Saraf)

Neuropati juga merupakan komplikasi yang berlaku akibat dari diabetes. Neuropati ini satu keadaan dimana kita dah tak rasa sakit dan pedih dibahagian luka disebabkan saraf-saraf di badan sudah rosak oleh tingginya kadar gula dalam darah. Akibatnya saraf kita tak mampu nak kirimkan signal sakit tu menuju ke otak.

Akibat dari tak rasa sakit dibahagian luka tu, kita sendiri mungkin tak sedar bila luka bertambah parah dan membuatkan kita ambil ringan dengan luka tersebu lalu terjadilah jangkitan.

3. Imun badan yang lemah

Kadar gula yang tinggi dalam darah penghidap kencing manis akan menjadikan sel-sel yang bertugas untuk menjaga imun badan semakin lemah. Jadi disebabkan ini, luka sikitpun dah boleh jadi parah disebabkan sel-sel imun tak boleh nak repair kerosakan dengan cepat.

Cara Resveratrol Dalam Vivix Bantu Sembuhkan Luka Diabetes

1. Tingkatkan Sensitiviti Insulin

Apabila badan kita kehilangan sensitiviti terhadap insulin, badan akan mengeluarkan lebih banyak insulin untuk mengawal paras gula dalam darah.

Resveratrol yang terkandung di dalam Vivix membantu meningkatkan sensitiviti badan terhadap hormon insulin. Rintangan insulin adalah salah satu faktor penyumbang utama diabetes dan jika sensitiviti badan terhadap insulin dapat ditingkatkan, diabetes dapat dikurangkan.

2. Mengaktifkan Enzim SIRT1

Resveratrol juga mengaktifkan enzim yang sangat berkuasa dalam badan untuk mencegah dan menyembuhkan diabetes iaitu enzim SIRT1. Enzim SIRT1 ini mesti diaktifkan kerana enzim ini bertanggungjawab terhadap rembesan hormon insulin dan tahap sensitivitinya.

Selain itu, Vivix turut membantu dari segi :

  • Mengandungi anthocyanins membantu dalam menjaga dan memperbaiki kesihatan saraf dan membantu menyembuhkan luka dalam kadar segera.
  • Resveratrol membantu mempercepatkan penyembuhan luka diabetes sebagaimana dalam kajian yang dibuat pada tahun 2014. Gambar di bawah adalah daripada kajian yang dibuat tersebut.
Resveratrol membantu mempercepatkan pemulihan luka diabetes melalui kajian yang dijalankan pada 2014
Oleh kerana luka diabetes adalah perkara yang sangat serius dan tak boleh dipandang remeh, saya cadangkan anda bermula dengan 2 botol VIVIX untuk permulaan.

Ini kerana resveratrol diperlukan dalam kuantiti yang banyak untuk baik pulih pelbagai kerosakan dalam salur darah dan repair semula sel-sel yang telah rosak.

Jadi, untuk sembuhkan kembali luka akibat diabetes, anda perlukan resveratrol dengan dose yang diperlukan adalah tinggi. Ia bermakna sekurang-kurangnya anda perlukan 2 botol Vivix.

Cara sembuhkan luka diabetes

 

CARA DAPATKAN VIVIX SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sekiranya anda ingin mendapatkan bimbingan dan konsultasi sebelum pembelian, sila hubungi Puan Zulaikha ditalian 018-3164133 untuk pertanyaan, bimbingan dan cara pengambilan yang betul akan diberikan setelah pembelian dibuat. Terima kasih 🙂

beli-sekarang-juga

Leave a Reply

CommentLuv badge

3 Sebab Luka Penghidap Diabetes Susah Sembuh
Close Menu
×
×

Cart