Kolagen Penting Untuk Sendi Yang Sihat

Kolagen paling bagus dan selamat

Selalu kita dengar, kolagen memang sangat bagus untuk menganjalkan kulit kita dan menjadikan kita nampak lebih muda. Tahu tak yang sebenarnya, banyak kajian yang menunjukkan kolagen terbukti berkesan untuk mengatasi masalah sakit sendi.

Apa Itu Kolagen?

Kolagen ni salah satu protein yang dihasilkan dalam badan kita dan bahagian badan yang paling banyak simpan kolagen ni adalah otot, tulang, kulit, salur darah dan urat.

Kolagen ni memang banyak fungsi dia dan antara tugas kolagen ni untuk jaga keanjalan dan ketegangan kulit, gantikan sel kulit mati dan sangat baik untuk sendi kita.

Sayangnya, semakin meningkat usia kita, kemampuan badan kita untuk menghasilkan kolagen semakin berkurang. Itulah sebabnya kulit mereka yang lanjut usia (orang tua) menjadi berkedut dan kering. Dan sebab itu jugalah kebanyakan orang tua sangat mudah menghidap sakit sendi.

Sakit Sendi Akibat Kurang Kolagen?

healthy-pic-1


Kolagen mengekalkan kesihatan tendon, iaitu tisu yang menghubungkan otot kepada tulang, dan juga pada ligamen, iaitu tisu perantara yang menggabungkan tulang, dan menguatkan sendi. Jadi, kolagen yang mencukupi sangat membantu individu yang mengalami sakit sendi, ataupun sakit lutut akibat kekurangan kolagen yang sihat (degraded collagen).

Walaupun setiap hari kita tak pernah missed ambil kalsium, tapi kolagen ni ala-ala gam yang lekatkan kalsium tu. Dan tahu tak yang 1/3 tulang ni adalah kolagen! Banyak kan?

Perlu Ke Ambil Kolagen Tambahan?

Bagaimana Menambahkan Kolagen Harian kita?

1. Sediakan bone broth untuk sup.

2. Makan kaki ayam, kepak ayam.

3. Ambil kolagen tambahan.

Masalah dengan kolagen dari makanan ialah bio-availability. Kolagen dalam bentuk asalnya tidak boleh dicerna oleh tubuh kita. Ia perlu ditukarkan kepada molekul peptida untuk dicerna. Proses ini menjadikan hanya 25-30% saja kolagen yang diserap dari makanan. Oleh itu untuk dapatkan kesan yang baik, mesti makan sumber kolagen dalam amaun yang sangat banyak.

Jadi, ambil kolagen tambahan daripada kolagen premium dan semulajadi dengan mengamalkan Shaklee Collagen Powder 😊

Antara feedback pengguna Shaklee Collagen Powder, bulan ni ada special Offer, while stock last!

Suplemen sakit sendi

 

Sebagai pengamal tegar shaklee lebih 26 tahun saya ambik semua produk dengan bersungguh-sungguh kecuali collagen. (dalam fikiran biar isteri je makan untuk lebih cun)

Beberapa bulan (sejak Desember 2015) lepas saya banyak buat kerja berat seperti panjat bukit tengok dusun, buat gardening landscape sendiri serta memandu ulang alik ke Kedah 2-3 kali sebulan.

Akibatnya tumit dan lutut saya mula sengal dan sakit. Amat terasa bila nak bangun dari sujud. Takkan dah tua sangat kot..umur baru 56 tahun..

Selama 2 minggu saya bertekad untuk amalkan collagen 1-2 sachet setiap hari bersama ESP dan produk lain…hasilnya amat positif.

Apa yang saya rasakan amat menakjubkan sengal dan sakit sudah lega..semangat untuk terus bjalan dan berlari makin tinggi. Alhamdulillah.

Jika anda ada abang,kakak atau parents yang ada masalah seperti saya kongsi collagen tanpa was-was.

Oleh kerana harga runtuh bulan ni kite borong habis-habisan. InshaAllah.

Hazaminfadli Rabbi

Kolagen untuk sendi

Mak saya kena sakit lutut yang agak kronik. Mak susah nak berjalan, solat pun terpaksa duduk, kadang sampai terpaksa mengesot kat lantai. Hati anak mana tak luruh tengok mak dalam keadaan camtue. Bila baca khasiat kolagen Shaklee, saya terus orderkan untuk mak 2 kotak setiap bulan.

Dah 2 bulan mak makan (Collagen Powder). Tiba-tiba mak WhatsApp, “sekarang bila solat lutut mama dah tak sakit, dah boleh jalan macam biasa”. Allah, menitik air mata baca WhatsApp mak. Walaupun harga kolagen agak pricey, tapi nak dibandingkan dengan nilai kasih ibu dan kesihatan mak, ia lebih mahal”, -Fazlina Samsuddin.

Sakit lutut

Dengan pengambilan 5 sachet (Collagen Powder) sahaja dah rasa perubahan. Kulit dah tak kering, lembap aje. Paling rasa perubahan lutut kanan, yang problem dari kecil. Dah tak rasa sakit, especially bangun pagi dan naik tangga”, -Keknis Cha.

Selamat Ke Ambil Kolagen Ni?

FB_IMG_1531470763356

Kolagen Shaklee ini selamat kerana semua suplemen Shaklee termasuk Collagen Powder ini dah melalui beratus-ratus ujian klinikal oleh saintis Shaklee, demi nak pastikan semua suplemen yang dihasilkan oleh Shaklee sentiasa selamat, berkesan, dan tiada kesan sampingan.

Harga sekotak Collagen Powder ialah RM298 sahaja (15 sachets). Para saintis Shaklee memberi saranan untuk mengambil Collagen Shaklee selama 2 bulan berturut bagi mendapatkan hasil yang optimum.

Penggunaan 2 bulan kolagen memerlukan 4 kotak Collagen Powder bernilai RM1,192 sahaja.

Berita baik!

Bulan ini ada PROMOSI COLLAGEN SHAKLEE. Terus whatsapp Puan Zulaikha 0183164133 untuk maklumat lanjut dan konsultasi.

BELI ONLINE DISINI

beli shaklee

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge