[2018] Pengalaman Berharga, Bebas Dari Kanser Serviks Stage 1

wordswag_1531295907024

Kanser serviks, mendengar namanya je pun dah menimbulkan rasa gerun dihati wanita. Apatah lagi kalau didiagnos menghidapi kanser serviks, gelap rasa dunia. Begitulah apa yang dilalui wanita cekal ini. Ikuti perkongsian wanita tabah ini yang dikongsikan melalui laman facebook beliau.

Semoga dapat dijadikan pendorong dan semangat buat anda yang diuji dengan ujian yang sama.

[2018] Pengalaman Berharga, Bebas Dari Kanser Serviks Stage 1

Alhamdulillah, Terima kasih pada semua yang mendoakan kesihatan Along.

6 bulan Along memendam rasa yang tak mungkin sapa pun boleh faham. Sejak 1st day Along dapat result sahkan Along positive kanser serviks. Bermacam tanggapan dan andaian berlegar dalam otak ni.

Macam mana cukup ke amalan aku,

Macam mana anak-anak aku,

Macam mana suami aku,

Macam mana hutang-hutang aku,

Semua menyesakkan otak dan dada,

Semua orang keep bagi semangat,

Fikir positive

Pak Long hampa rilex ja.

“Untung la sayang Allah dah bagi tanda supaya sayang boleh sentiasa bersedia dari sekarang, tak de mati terkejut tanpa sebab” ayat motivasi sungguhkan dia bagi 😑😑😑

 

Tapi apa pun Along percaya ada hikmah atas apa yang terjadi. Setelah 6 bulan, semalam Along kena menghadap doctor pakar O&G di klinik pakar Hospital Shah Alam untuk procedure “Calposcopy” untuk kali ke 2. Memang ngeri la Along sampai je klinik terus masuk tandas melebur. Peel Along menurun dari mak kalau ada masalah atau susah hati memang perut automatik memulas.

Nurse bagi 2 biji ubat tahan sakit,
terus kena masuk bilik procedure. Allah, rasa macam nak beranak tengok la segala equipment dalam ni. Nak nagis je rasa sebab takut sangat,
kena salin pakai pakaian disediakan,
baring atas katil yang khas.

Procedure Calposcopy adalah procedure dimana rahim kita dibuka dengan mulut itik dari besi dan dimasukkan camera untuk bahagian yang dijangkiti virus, bila dah jumpa akan disembur sejenis cecair berwarna untuk yang mana cecair ini akan bertindak balas dengan kawasan jangkitan, doctor akan ambik sedikit. sample kawasan tersebut dan diambil dengan cara ketip macam ketip kuku tu 😅 sakit la cuba hampa ketip isi hampa sakit dak?

Semalam 3 orang doctor hadir masa procedure Along semalam,
Semua doctor terkejut dan asyik tersenyum je,”Puan rahim puan cantik, tiada infection dah Alhamdulillah”

Ya Allah, nak nagis Along dengar komen-komen doctor semalam. Hasil doa dari semua Along disahkan BEBAS DARI KANSER SERVIKS.

Doctor asyik tanya Puan macam mana puan boleh dapat detect kanser serviks diperingkat awal ye, sebab kanser serviks ni kanser diam, means dah stage akhir baru dapat detect biasanya sebab kanser ni tak sakit.

“Saya sakit doctor, hampir tak dapat nak berjalan, rahim saya membengkak sebelah sebab tu saya datang jugak cek pada pakar dan alhamdulillah dapat detect awal.”

Alhamdulillah berkat usaha dan istiqomah amalkan vivix, vitamin c dan alfalfa mengikut cara yang betul diajar dalam Team SuperStarz akhirnya dapat hasil yang positive semalam,
Jangkitan Virus yang menyebabkan KANSER SERVIKS Along hilang dan bonusnya Rahim Along look sihat sangat ini bukan Along cakap tau Doctor Pakar sendiri yang komen.

Seronok Doctor-Doctor semalam seolah Along ni saudara mereka yang mendapat perkhabaran baik. Begitulah komited mereka dalam menjalankan tugas mereka. Mereka berkongsi rasa suka dan duka dengan pesakit. Mereka begitu menjaga intonasi suara dan ekpresi wajah dan lenggok badan mereka.

Ya Allah, Along berjanji akan bantu lebih ramai wanita yang mempunyai masalah rahim diluar sana. Along taknak hampa semua lalui apa yang Along dah lalui. Along taknak hampa terpaksa berbaring atas katil ini dan melalui procedure yang telah Along lalui ini. Along taknak hampa tertekan dengan perasaan yang Along tanggung selama 6 bulan lepas.

Along taknak hampa dengar suara anak-anak bertanya “Mama, sakit mama ni boleh bagi mama mati ke, habis nanti kami nak duduk dengan sapa? kami nak peluk sapa? kami dah boleh masak sendiri tapi tak sedap macam mama masak”

Hampa boleh bayang tak apa perasaan anak-anak masa tu? 😭 Ni Along tak sampaikan lagi berita gembira ni pada anak-anak kami,
Insyaallah Jumaat ni buat majlis kesyukuran kecil sambut birthday anak yang 6 tahun sekali nanti boleh sampaikan pada mereka😘😘

Marilah Kita sama-sama menjaga diri kita untuk diri kita dan keluarga tercinta.Jangan ambik enteng kesihatan diri ye. Jangan Tunggu sakit baru nak chekup. Jadikan Pap Smear sebagai rutin checkup every year ye.

Mohon doa dari semua semoga Along terus sihat dan istiqomah menyebarkan kebaikkan Shaklee kepada semua wanita diluar sana.

Semoga perkongsian ni membuka minda kita untuk mencegah dari sekarang sebelum terlambat. Elak mengambil makanan yang menyumbang kepada kanser, tahu bagaimana kanser merebak dengan pantas, dan amalkan makanan tambahan yang boleh bantu mencegah kepada berlakunya kanser. Risau kan.. sebab sekarang ramai je yang muda-muda dah kena kanser. Semoga Allah jaga kita dan kurniakan kesihatan yang baik untuk kita semua.

Kanser serviks

 

Rawatan kanser serviks

 

Cara atasi kanser serviks

 

Pengalaman kanser serviks

 

CARA DAPATKAN VIVIX SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sekiranya anda ingin mendapatkan bimbingan dan konsultasi sebelum pembelian, sila hubungi Puan Zulaikha ditalian 018-3164133 untuk pertanyaan, bimbingan dan cara pengambilan yang betul akan diberikan setelah pembelian dibuat. Terima kasih 🙂

beli-sekarang-juga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge