Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Month: January 2018

PENGEDAR TOP VIVIX SHAKLEE MALAYSIA

Kehebatan Strawberi Dalam Menurunkan Kadar Kolesterol

Semalam adik lelaki saya sampai dari bumi Cairo dan bawa balik buah strawberi yang sedang musim kat sana. MashaAllah nikmat sungguh, manissss bak kata suami macam rendam dalam air gula. Tapi bila dapat yang masam tu sampai kerut muka menahan. Nak tahu tak satu perkara? Selalunya, bila sebut tentang turunkan kolesterol, mesti ramai yang terbayangkan…
Read more

Kolesterol Pada Bahagian Ayam Paling Banyak?

Sedapnya ayam goreng… Setakat ni jarang dengar (macam belum pernah dengar lagi) orang tak suka makan ayam goreng. Baik hat tua atau muda, budak kecik ke bapa budak ke, semua suka kan kalau ayam ni.. Tapi tahu tak setiap bahagian ayam yang kita makan tu, kandungan kolesterol dia berbeza. Even, cara masakan pun akan buatkan…
Read more

Bacaan Kolesterol Normal Mengikut Umur

Makin awal kita start untuk bina lifestyle yang sihat, makin bagus kesihatan kita menjelang bertambahnya umur. “Mulalah dari sekarang..jangan jadi macam aku ni, dah kena baru nak beringat.” Biasa kan dengar ayat ni… **dah kena baru terngadah,kan** Kolesterol ni memang kita boleh dapat dari pemakanan, tapi tahu kan yang sebenarnya sebahagian besar kolesterol, badan kita…
Read more

Kolesterol : Bahaya Arteri Tersumbat

Analogi paip tersumbat Kita memang perlu turunkan kolesterol sebab mana-mana kajian pun sebut, kadar kolesterol boleh jadi penanda aras terbaik untuk kesihatan arteri kita. Semakin arteri kita menua, semakin banyak plak menimbun dalam dinding arteri. Dan plak ni hampir semuanya terdiri daripada kolesterol. Plak dalam arteri kita ni, kita ibarat macam kuping-kuping yang menyelaputi sebelah…
Read more

3 Sebab Kenapa Badan Kita Perlukan Kolesterol

Badan kita perlukan kolesterol.. Selama ni kolesterol selalu dapat ‘bad publisities’, mungkin ramai yang tak perasan sebenarnya badan kita ni perlukan kolesterol. Hatta badan kita sendiri secara semulajadinya pun memang hasilkan kolesterol. In fact, dalam badan kita ni kolesterol mainkan 3 peranan utama, 1. Kolesterol bantu mengeluarkan hormon seks. 2. Kolesterol bantu bina blok untuk…
Read more

Tanda Badan Banyak Parasit Dan Kesannya Pada Badan

Parasit pada tubuh manusia adalah sejenis penyakit yang tersembunyi, jarang orang tahu dan tak perasan. Simptom-simptom jangkitan parasit ni macam simptom penyakit lain, jadi tak ramai orang sedar sebenarnya mereka mengalami masalah parasit. Parasit adalah organisma yang masuk ke dalam tubuh kita, hidup dengan memakan nutrient kita, dan meninggalkan toksin kepada kita! Pendek kata parasit…
Read more

Coenzyme Q10 Penting Untuk Kesihatan Jantung Dan Tingkatkan Tenaga

Pernah tak kita rasa badan kita mudah letih, asyik mengantuk dan lesu je memanjang. Bila buat check up dengan doktor, result semua ok, normal. Diabetes pun negative, ECG semua ok cuma kadang kala denyut jantung je slow, atau bagi penghidap lemah jantung, memang lagi ketara rasa letih badan. Kepentingan Coenzyme Q10 untuk jantung dan bekalkan…
Read more

error: Content is protected !!