Hampir Lakukan Kimoterapi Akibat 4 Bulan Pendarahan Selepas Disahkan Kandungan Anggur, Namun Akhirnya …

cara kenalpasti kehamilan anggur

Kandungan molar (molar pregnancy) adalah tumor benigna yang tumbuh dalam rahim. Keadaan ini berlaku apabila sel-sel telur disenyawakan dan plasenta tidak berkembang secara normal. Akibatnya, sel-sel yang tidak normal akan membentuk satu set sista.

Kandungan molar atau ada yang memanggilnya kandungan anggur termasuk masalah kesihatan yang jarang berlaku. Keadaan ini perlu ditangani secepat mungkin untuk mengelakkan risiko komplikasi. Contoh komplikasi yang boleh berlaku adalah penyakit trophoblastic gestasi.

7 Komplikasi Yang Boleh Terjadi Akibat Kehamilan Anggur

1. Pendarahan yang serius

2. Rahim pecah akibat invasi tisu tisu anggur

3. Invasive Mole: Tissu anggur menusuk masuk ke dalam dinding rahim

4. Kegagalan sistem pembekuan darah sistemik. (Disseminated Intravascular Coagulation)

5. Jangkitan yang boleh membawa kepada kejutan

6. Gestational trophobastic disease: Kehamilan anggur bertukar menjadi satu penyakit yang lebih serius yang boleh merebak ke organ lain terutamanya ke hati dan paru paru melaui sebaran tisu anggur melalui salur darah

7. Choriocarcinoma: kahamilan anggur bertukar menjadi kanser dan boleh merebak ke hati, paru paru dan otak

Hampir Lakukan Kimoterapi Akibat 4 Bulan Pendarahan Selepas Disahkan Kandungan Anggur, Namun Akhirnya …

kehamilan anggur dan rawatannya

“Alhamdulillah nak share pengalaman sendiri betapa ajaibnya vivix Shaklee.

Bulan NOVEMBER 2015 doktor comfirm i’m pregnant 2 week

After 2 week buat ultrasound doktor inform kandungan tak jadi *molar pregnancy*

Allahuakbar

Refer pakar sana sini akhirnya kena buat DnC

After 2 week DnC darah masih tak berhenti.

Bayangkan sampai 4 bulan bleeding…

Refer pakar suggest kimoterapi sebab boleh jadi kanser dan merebak seluruh badan..

Dengar je nak kena kimo, memang lembik badan.

Lemah, gigil .. Sape tak takut nak kena kimo kan..

Check in wad, nak start kimo dah time tu.

Tapi agaknya Allah tu nak tolong..

Dia gerakkan bff aku tu untuk suggest aku supaya makan vivix.

Mula-mula macam tak yakin, tapi aku nekad. Harga memang mahal tapi kalau dah sakit terlantar nanti lagi aku tak sanggup.”

 

cara atasi kehamilan anggur

“Bermulalah episod makan vivix.

Tak lama lepas tu follow up dengan doktor, subhanallah terkejut gila bacaan HCG turun.

Doktor cakap tak perlu kimo! Yeay Alhamdulillah T_T

Teruskan makan vivix sampai habis sebotol.

Setiap kali check up, bacaan memang turun..

Last Tuesday check lagi bacaan darah beta HCG 0.01 dah normal !!!

Doktor cakap aku dah ready untuk mengandung semula! Alhamdulillah.

Syukur Allah bulatkan hati aku untuk makan vivix…”

 

BAGAIMANA NAK DAPATKAN VIVIX SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi Puan Zulaikha ditalian 018-3164133 untuk mendapatkan konsultasi tentang tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Muar dan Tangkak, saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Muar dan Tangkak.

beli-sekarang-juga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge