4 Kesan Dahsyat Dari Penyakit Penuaan Yang Anda Tak Tahu

kesan bahaya penuaan

Assalamualaikum

Dalam clip ni ada diceritakan tentang “slow aging at the cellular level”.

 

Sebenarnya, apa masalahnya dengan penuaan ni eh? Bukan ke tua tu fitrah manusia?

TUA (OLD) dengan PENUAAN (AGING) ni dua benda yang berbeza ye…

Kita semua akan tua…

Bukan kita je, semua benda pun, even benda tak hidup pun jadi tua juga….

Tapi penuaan ni bukan menjadi tua.

Penuaan adalah sejenis PENYAKIT degeneratif.

Dengan kata lain penuaan adalah kerosakan pada sel badan kita.

Kesan Dahsyat Dari Penyakit Penuaan Yang Anda Tak Tahu

Kesan dari penyakit penuaan ni :

DNA ROSAK

Bila DNA rosak, ia tak boleh nak buat kerja dgn baik.

Dan kesannya sel kita akan rosak & mati.

Sel kita memang akan mengalami proses kematian dan diganti sel baru…

Tapi sel yang baru tu dia akan tiru sel yang mati tadi.

Kalau sel yang mati tadi tu rosak, sel baru pun jadi rosak jugak!

Ini lah salah satu penyebab KANSER!

Bila sel-sel baru adalah sel yang rosak… bayangkan je lah apa jadi kat badan kita ni.

PENGAWALSELIA GENETIK

Benda ni macam control panel yang kawal keseimbangan sel kita.

Mati, diganti…. mati, diganti..

Tapi penyakit penuaan ni buat ‘control panel’ kita ni tak berapa betul.

Mungkin sel yang patut mati tu tak mati-mati tapi diganti dengan sel-sel baru, atau sel mati tak diganti. kesan dia pun sama —> KANSER!

huih, baru 2 points pun dah menakutkan.

MITOKONDRIA SEL

Mitokondria ni pusat tenaga sel.

Bila kena penyakit penuaan, mitokondria ni jadi lemah.

Bila lemah, sel kita macam kereta kering minyak.

Apa jadi? Tak boleh bergerak.

Bila sel kita hilang fungsi… tisu-tisu dan organ kita pun tak boleh berfungsi dengan baik.

AGE PROTEIN

AGE protein ni termendap di dinding sel kita…

Bayangkan karat pada besi atau karies pada gigi.

Bila benda ni termendap, ia buatkan sel kita tak boleh nak berfungsi dengan baik.

Dan akhirnya… membawa kepada macam-macam jenis penyakit!

– kanser
– sakit jantung
– masalah organ
– darah tinggi
– masalah sendi
– masalah kesuburan
– dan macam-macam lagi

Apa yang menyebabkan penyakit penuaan ni? Semuanya ada di sekeliling kita!

– pencemaran udara
– makanan yg kurang nutrien (walaupun dah seimbang tak semestinya cukup yer)
– stress & tekanan perasaan
– malas beraktiviti
– dan lain-lain

Kita tengok orang sekarang muda-muda lagi dah kena macam-macam jenis penyakit.

By the way, penting tak Vivix ni?

Penting kan?

Selagi boleh saya akan sebarkan kebaikan dan kepentingan vivix kepada orang ramai.

Moga-moga tu jadi amal kebajikan kita untuk elakkan orang-orang lain dari penyakit penuaan yang sangat bahaya niiii.

BAGAIMANA SAYA BOLEH DAPATKAN VIVIX SHAKLEE?

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi Puan Zulaikha ditalian 018-3164133 untuk mendapatkan konsultasi tentang tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

beli-sekarang-juga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge