Pendedahan Bagaimana Puan Ini Selamatkan 14K Kos Perubatan Penyakit Auto Imun Beliau.

rawatan auto imun1

Apa Itu Penyakit Auto Imun?

Penyakit autoimun adalah penyakit di mana sistem imun seseorang menyerang diri sendiri. Sistem imun atau disebut sistem kekebalan tubuh berfungsi untuk melindungi tubuh dari ‘ancaman’ yang dapat membahayakan tubuh seperti bakteria dan virus.

Sistem imun pada pengidap penyakit autoimun tidak boleh membezakan antara sel sihat dan ‘ancaman’. Sistem imunnya diaktifkan untuk melawan sel sihat pengidapnga sendiri. Penyebab terjadinya kekeliruan tersebut hingga hari ini belum diketahui secara jelas meskipun beberapa teori telah diutarakan.

Senang cakap, ia adalah sejenis keadaan bila sistem imun badan kita menyerang sel-sel badan yang sihat. Sepatutnya sistem imun ni menjadi benteng pertahanan tubuh kita dari anasir luar, tapi dalam kes ni, dia pula yang serang badan kita.

Ada banyak jenis penyakit autoimun, tapi kebanyakkan menunjukkan simptom yang sama.

Penyakit Autoimmune

Jadi agak sukar untuk seseorang itu mengetahui dari awal samada mereka mengidap penyakit autoimun atau tidak. Walau bagaimana pun, antara penyakit autoimun yang biasa menyerang antaranya :

1. Lupus atau skleroderma apabila sistem imun menyerang tisu penyambung dalam badan.
2. Rheumatoid Arthritis (radang sendi) apabila sistem imun menyerang bahagian sendi.
3. Multiple Sclerosis apabila sistem imun menyerang lapisan pembalut saraf. (myelin sheath)
4. Diabetes Jenis 1 apabila sistem imun menyerang pankreas.
5. Penyakit tiroid apabila sistem imun menyerang kelenjar tiroid.
6. Crohn’s disease atau ulcerative colitis apabila sistem imun menyerang usus.

Pendedahan Bagaimana Puan Ini Selamatkan 14K Kos Perubatan Penyakit Auto Imun Beliau.

auto imun ada penawar

 

Saya penghidap ulcerative colitis yang merupakan salah satu penyakit auto-immune. Kalau ikut kata doktor, sakit yang tak akan baik sampai bila2. Itu kata doktor kan. Saya disahkan ada masalah ini sejak 2011. Makan ubat doktor selama setahun temasuklah steroid dan bagai-bagai yang lain.

Disamping ubat-ubat tu saya start ambil Vivix sebab saya berpegang Vivix ada anti radang. Penyakit saya akan menyebabkan kulit saya kering sampai rasa boleh siat. Sakit di bahagian sendi. Sembelit dan kadangkala cirit. Cirit tu kira radang sangat aktif dan akakn menyebabkan bleeding dan satu lagi hb memang sentiasa low.

Alhamdulillah sejak ambil Vivix selama 2 tahun, saya rasa lebih sihat. Ubat doktor saya dah stop terus. Sekarang saya amik Vivix consistently termasuk Omega Guard dan Vitalea. Graf kesihatan makin baik. Hb pun dah berada pada paras normal. Cuma baru ni saya gatal tak bertempat gi stop Vivix sebulan… hehehe.. radang tu say hi… hi.. semula.. hehehhe.. tapi bila dah on Vivix semula…

Alhamdulillah. Saya usahalah apa yang terbaik… memang perlu bersama Vivix untuk satu jangka masa yang panjang tapi itu lebih baik daripada saya masuk wad dan habiskan duit RM14,000 sekelip mata.

~Puan Farah Ali

Berita baik kerana hasil dari satu kajian yang dijalankan pada tahun 2013, membuktikan bahawa pengambilan resveratrol membantu mengurangkan simptom autoimun.

Malah terdapat pengidap autoimun yang telah mencubanya.

NILAI PELABURAN UNTUK NIKMATI SEBUAH KESIHATAN

Minuman kesihatan Vivix ini adalah supplement, ia bukan ubat yang merawat.

Oleh sebab itu, kesan positif untuk setiap individu adalah berbeza.

Saya cadangkan, dapatkan 2 botol Vivix sebagai permulaan ikhtiar untuk anda.

Harga asal untuk 2 botol Vivix ini adalah RM 1,003.

Namun anda akan terus mendapat keahlian percuma dengan pembelian 2 botol ini dengan harga hanya RM 805.60.

BAGAIMANA SAYA BOLEH DAPATKAN VIVIX SHAKLEE?

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi Puan Zulaikha ditalian 018-3164133 untuk mendapatkan konsultasi tentang tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

beli-sekarang-juga

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge