6 Selebriti Popular Pernah Diserang Penyakit Bells Palsy

punca dan rawatan bells palsy

Sebelum ni saya pernah stori yang bells palsy ni boleh attack sesiapa sahaja — tanpa mengira umur dan jantina. Hatta kanak-kanak pun tak terkecuali. Dan punca terjadinya bells palsy pun UNKNOWN. Tak diketahui.

Namun mungkin anda tak sangka yang sebenarnya ramai artis-artis dan selebriti yang pernah juga diserang penyakit bells palsy ini. Saya pun baru je tahu, tak sangka! Sebab kita tengok dia relaks je berlakon, rupanya masa tu memang tengah kena bells palsy.

6 Selebriti Popular Pernah Diserang Penyakit Bells Palsy

1# ALEXIS DENSIOF

Alexis-Deniso
kredit photo : bigstock

Didiagnosis dengan bells palsy ketika dalam perlawanan akhir musim untuk “Angel,” sebelah kiri Densiof muka lumpuh untuk beberapa bulan.

2# TERRANCE HOWARD

terrance howard bells palsy
kredit photo : bigstock

Pelakon “Hustle And Flow” ini bergelut dengan bells palsy selama beberapa bulan di sekolah tinggi.

3# GEORGE CLOONEY

bells palsy pelakon

Clooney mengalami bells palsy selama beberapa tahun semasa di sekolah menengah dan menjadikannya satu tempoh “masa yang paling teruk dalam hidup saya.”

4# KATIE HOLMES

bells palsy

Bekas isteri kepada Cruise ini juga memiliki tanda kesan daripada bells palsy.

5# PIERCE BROSNAN

james bond bells palsy

Bintang filem James Bond ini pernah menderita penyakit bells palsy ketika usia muda namun kembali sembuh selepas itu.

6# SYLVESTER STALLONE

SYLVESTER STALLONE bells palsy

“Rocky” sudah menghidap bells palsy sejak lahir dan itu menjejaskan sedikit pertuturannya.

Sebenarnya ramai diluar sana yang pernah ada pengalaman menghadapi penyakit bells palsy ini. Ada yang makan masa berbulan untuk sembuh bahkan ada juga yang ambil masa bertahun untuk pulih semula.

Namun syukur ada alternatif dan ikhtiar lain yang pesakit boleh lakukan selain daripada pengambilan steroid dan ubatan. Mahu berikhtiar dengan alternatif semulajadi ?

Klik SINI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge