TESTIMONI : Masalah Buah Pinggang Akibat Diabetes Dapat Diatasi Dengan Vivix Shaklee

buah-pinggang-rosak-sebab-diabetes

Assalamualaikum

Sekarang ni dah macam satu perkara biasa — terlalu ramai yang hadapi masalah buah pinggang akibat diabetes ni. Kalau dilihat pada entri sebelum ni, KakZue ada masukkan post berkaitan diabetes dan masalah buah pinggang. Kenapa buah pinggang pun boleh efek bila seseorang tu ada diabetes?

Seperti yang kita tahu, buah pinggang ni mainkan peranan yang besar pada tubuh badan kita. Bayangkan air rumah kita yang berkarat tu, kita pasang filter untuk tapis. Tiba-tiba filter rosak, terpaksa kita minum air berkarat dan penuh macam-macam kotoran.

Macam mana pula filter dalam badan kita rosak?

Antara kesan awal pada tubuh badan kita — kita mudah jadi lesu, letih dan adakala boleh membawa maut!

Begitulah juga pengalaman Tuan Jamadi Saleh yang cerita tentang mak beliau yang menghadapi maslaah buah pinggang akibat diabetes.

rawatan-semulajadi-buah-pinggang

 

“Mak saya pun ada masalah buah pinggang disebabkan diabetes dan darah tinggi. Thats normal consequence of that penyakit.

Tapi Alhamdulillah cara untuk lambatkan dan preserve kidney tu ada, jaga makan, kurangkan potassium dan protein. Kawal penyakit yang menyebabkan kidney overwork, ie kawal diabetes, high blood.

Dan ubat-ubatan kena jaga, every ubat yang kena makan tanya specialist doctor ada side effect tu ke kidney atau tak. And one more, i bagi my mom makan supplement vivix dah almost 3 years and Alhamdulillah her kidney getting better.”

 

Langkah awal boleh bantu insan tersayang kita agar masih boleh selamatkan buah pinggang dari kena dialisis. Even ramai customer yang dah dialisis pun masih dapat feedback positif lepas ambil vivix Shaklee ni, why not you give a try?

It cost you the cheapest price!

Pelaburan untuk kesihatan yang baik hanya RM 475 sebotol, namun ramai yang lebih suka ambil terus 2 botol sebab mereka dapat keistimewaan lain,antaranya :

  • Keahlian Percuma (Free membership – Jimat Rm 68.90)
  • Harga Ahli (Jimat hampir Rm 150)
  • Penghantaran percuma seluruh Malaysia
  • Percuma Vitamin C (promosi sah sehingga 15 Oktober 2016 sahaja – Jimat RM 92.50)

Sekiranya anda ingin mencuba dan dapatkan Vivix Shaklee, terus hubungi Zulaikha 018 3164133. Zulaikha akan bantu anda beserta konsultasi dan cara pengambilan yang betul agar anda dapat kesan yang optimum.

Atau anda boleh terus dapatkan melalui online, klik sahaja gambar dibawah untuk dapatkan. Sebarang masalah untuk dapatkan Vivix Shaklee boleh hubungi talian 018 3164133 untuk bantuan.

 

esell-shaklee

Zulaikha | 018-3164133

Shaklee Independent Distributor (1075383)

ummuayyash87@gmail.com

Pengedar Shaklee Kawasan Muar dan Seluruh Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge