Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Salah satu fungsi buah pinggang kita ni untuk bantu hasilkan air kencing, supaya dapat membuang bahan-bahan kumuh yang ada dalam badan kita termasuklah urea, pigmen, kreatin yang tak diperlukan.

Air kencing kita terhasil daripada proses yang berlaku dalam buah pinggang. Air akan ditapis dari saluran darah yang masuk dan melalui buah pinggang dan kemudian dikumpul dalam ruang takungan di bahgaian dalamnya.

Masa proses menapis inilah banyak bahan-bahan toksik dibuang dari badan kita.

bagaimana air kencing terhasil

Bila kandungan toksik dalam badan kita terlalu banyak, maka berlakulah perubahan fizikal pada air kencing. Antara yang kita boleh lihat seperti adanya buih pada air kencing bila seseorang membuang air kecil pada takungan atau mangkuk tandas.

Berbahayakah Buih Pada Air Kencing?

Air kencing berbuih boleh jadi NORMAL dan boleh jadi juga TIDAK NORMAL bagi tubuh badan manusia.

2 Keadaan Air Kencing Berbuih Yang Tidak Normal Wajib Anda Tahu

Pernah tak kita perhatikan keadaan air kencing yang keluar dari badan kita? Perasan tak ada buih atau pun tak? Ya, memang ada masa dan ketika, adanya buih dalam air kencing kita menandakan ada something wrong dengan badan kita yang kita tak sedar.

Pertama, adanya buih dalam air kencing itu tidak normal apabila pengambilan protein secara berlebihan sama ada dari suplemen minuman/makanan berprotein tinggi atau terlalu banyak mengambil daging dan produk tenusu dalam makanan.

air kencing berbuih

Bila protein diambil dalam kuantiti yang berlebihan, buah pinggang kita tak mampu nak sekat protein yang keluar masuk dalam air kencing ni.

Maka terjadilah adanya protein dalam air kencing, dan kebiasaannya dalam kuantiti yang sedikit. Namun air kencing boleh bebas daripada protein ini bila pengambilan protein yang berlebihan tadi dihentikan.

Kedua, adanya buih pada air kencing itu jadi bahaya apabila seseorang itu mula mengalami masalah buah pinggang. Sekiranya anda seorang yang sihat, maka buah pinggang mampu menapis semua bahan toksin dan bahan buangan yang dikeluarkan melalui air kencing.

Namun proses itu tak berlaku pada mereka yang menghadapi masalah buah pinggang atau buah pinggangnya tak dapat berfungsi dengan normal. Proses penapisan tak akan berlaku dengan sempurna dan akan mengakibatkan protein dari darah dapat melepasi penapis tersebut untuk masuk ke dalam air kencing.

Bagaimana pula keadaan buih yang normal pada air kencing?

Ada 3 situasi yang menunjukkan buih itu normal pada air kencing seperti :

Pertama, ketika hamil atau mengandung. Semasa hamil, bagi sesetengah wanita, saiz saluran darah mereka akan membesar. Maka ini boleh menyebabkan lebih banyak protein yang biasanya dapat ditapis, terlepas keluar dan masuk ke dalam air kencing.

Namun begitu kandungannya sangatlah sedikit. Walau bagaimanapun, jika kandungan proteinnya terlalu banyak, itu mungkin menandakan wanita tersebut sedang mengalami masalah kehamilan.

Kedua, ketika dehidrasi. Apabila badan kita berada dalam situasi dehidrasi, air kencing kita akan jadi lebih pekat dan mudah berbuih. Kerapkan pengambilan air masak supaya badan kita kekal terhidrasi.

Ketiga, mengambil makanan dan minuman yang berprotein tinggi. Proteinura ni bermaksud ada protein dalam air kencing.

Macam mana perkara ni boleh berlaku?

Adanya protein dalam air kencing berlaku apabila kita mengambil protein dalam kuantiti yang banyak dan besar untuk meningkatkan otot dan berat badan. Dan ia akan hilang apabila kita berhenti dari mengambilnya.

Perkara ini, jika dibiarkan akan mendatangkan kemudharatan kepada tubuh badan kita. Sekiranya tidak diatasi dengan segera, boleh akibatkan buah pinggang kita mula gagal berfungsi.

Apa Akan Jadi Bila Buah Pinggang Bermasalah?

Jika buah pinggang kita secara beransur-ansur kehilangan fungsinya, perkara berikut akan berlaku:

 • Buah pinggang tidak menapis darah dengan baik
 • Buah pinggang tidak mengeluarkan lebihan cecair dengan baik
 • Ia boleh memberi kesan kepada tekanan darah
 • Ia boleh menyebabkan anemia dan penyakit tulang

TOnton video ini dan dengar pengalaman lelaki ini yang menghadapi masalah buah pinggang bocor dan bagaimana ikhtiar beliau untuk merawatnya.

 

Bagaimana Vivix Shaklee Membantu Dalam Mengatasi Masalah Buah Pinggang?

Vivix tidak bertindak sebagai ubat, namun ia adalah suplemen yang mengandungi resveratrol, yang mana ia mempunyai kemampuan untuk melawan pelbagai penyakit kronik dan memperbaikiserta melindungi sel pada tahap DNA.

Mitochondria (penjana tenaga) didalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan oleh keseluruhan tubuh kita termasuklah untuk semua organ berfungsi dengan baik.

Apabila kecekapan mitochondria menurun, fungsi sel turut menurun.

Ramuan yang terkandung di dalam Vivix menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitochondria untuk tingkatkan tahap tenaga didalam sel.

Tenaga dalam bentuk ATP ini juga untuk memproses penghadaman, perkumuhan dan segala aktiviti diperingkat sel. Tanpa tenaga ATP, sel-sel tubuh akan mati. Jika banyak sel yang mati dalam organ, ia menyebabkan kegagalan fungsi organ.

Akhirnya, organ tersebut tak dapat berfungsi langsung. Inilah yang berlaku kepada pesakit buah pinggang yang terpaksa menjalani hemodialisis. Ini kerana sel-sel buah pinggangnya telah mati dan membentuk parut (fibrosis) sehingga menyebabkan buah pinggangnya menjadi kecil dan kecut.

Vivix masih boleh dijadikan ikhtiar untuk perbaiki kesihatan walaupun seseorang pesakit buah pinggang itu sedang menjalani dialisis. Kerana Vivix BUKAN ubat, 100% semulajadi dan tidak mengandungi sebarang jenis drugs (dadah) atau bahan kimia bahaya.

Ia tidak akan meninggalkan sebarang kesan sampingan buruk terhadap diri kita.

Benarkah Produk Ini Selamat Diambil Dan Tidak Membebankan Buah Pinggang?

Sebenarnya, terlalu ramai yang menghubungi saya dan ingin mencuba produk ini buat insan kesayangan mereka yang diuji dengan masalah buah pinggang, hatta ada yang sudah sampai ke tahap dialisis.

Namun, satu persoalan yang menjadi kerisauan dan ketakutan mereka adalah — Adakah produk ini benar-benar selamat dan berkesan tanpa memburukkan lagi keadaan yang sedia ada?

Disini saya jelaskan secara ringkas, bagaimana suplemen Vivix ini membantu penghidap masalah buah pinggang sehingga tahap dialisis.

Mengikut kajian, resveratrol (antara bahan utama yang terkandung dalam Vivix Shaklee) membantu pesakit buah pinggang melalui cara :

 1. Antioksidan; Mengurangkan tekanan oksidatif pada sel nephron buah pinggang & mengelakkan berlaku kerosakan yang lebih teruk pada saraf buah pinggang.
 2. Meningkatkan struktur dan bentuk buah pinggang yang normal.
 3. Mengurangkan penggumpalan platlet pada buah pinggang.
 4. Mengembangkan salur darah pada buah pinggang.
 5. Mengurangkan proses lipid peroksida.
 6. Mengurangkan kematian sel saraf buah pinggang.

Oleh sebab itu kita dapati hampir semua penghidap masalah buah pinggang yang mencuba alternatif ini mendapat respon dan feedback yang sangat positif.

Testimoni Penghidap Masalah Buah Pinggang

cara atasi sakit buah pinggang

rawatan alternatif dialisis

macam mana nak hilangkan protein dalam air kencing

makanan pesakit buah pinggang

rawatan buah pinggang rosak

masalah buah pinggang

 

Berapa Nilai Pelaburan Untuk Kesihatan Anda?

Kos rawatan sekarang yang makin meningkat, mencapai ribuan ringgit setiap bulan sedangkan tahap kesihatan anda berada ditahap yang sama.

Suka saya mencadangkan satu alternatif yang lebih semulajadi dan selamat untuk organ anda, iaitu sebotol Vivix dengan harga hanya RM 475 sahaja.

Namun, anda berpeluang menikmati harga yang jauh lebih jimat dengan pembelian 2 botol dengan harga hanya RM 805.60.

Jimat sebanyak Rm 201.40!

**Disclaimer : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

BERTINDAK SEGERA

Buah pinggang rosak tidak akan dapat dipulihkan kembali 100% namun peluang untuk perbaikinya dan mengelakkan daripada melarat ke bahagian organ lain masih ada..

Jadi, sebelum masalah kritikal, dapatkan suplemen yang mampu memperbaiki tahap kesihatan buah pinggang anda seperti Vivix Shaklee.

BAGAIMANA NAK DAPATKAN VIVIX SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi Puan Zulaikha ditalian 018-3164133 untuk mendapatkan konsultasi tentang tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Muar dan Tangkak, saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Muar dan Tangkak.

beli-sekarang

Zulaikha Ali

018-3164133

ummuayyash87@gmail.com

This Post Has 2 Comments

 1. Thank you Kak Zulaikha.

  Banyak info Asy dapat.

Leave a Reply

CommentLuv badge

2 Keadaan Air Kencing Berbuih Yang Tidak Normal Wajib Anda Tahu
Close Menu
×
×

Cart