Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Assalamualaikum

Sejak beberapa bulan lalu, saya menerima banyak panggilan menceritakan tentang masalah buah pinggang yang dideritai dan kebanyakannya adalah komplikasi daripada penyakit diabetes yang dihidapi.

Mungkin ramai yang belum tahu, apabila anda mula mendapat diabetes, buah pinggang anda mungkin akan membesar dan mula mengeluarkan bahan-bahan sisa buangan dengan cepatnya dari badan.

Ini berlaku kerana terdapat banyak glukosa yang memasuki buah pinggang dan menyebabkan banyaknya air dikeluarkan dan seterusnya mengakibatkan tekanan di dalam buah pinggang anda meningkat.

Ini boleh menyebabkan membran dan struktur buah pinggang menjadi tebal dan selepas satu jangka masa, buah pinggang anda akan tidak boleh menapis darah sebanyak seperti dahulu.

Apabila buah pinggang anda mula kehilangan keupayaan untuk menapis, cecair dan bahan sisa buangan akan mula berkumpul dalam darah dan meningkat ke tahap yang membahayakan.

10 Tanda Awal Menunjukkan Buah Pinggang Anda Bermasalah

Mari kita perhatikan tanda-tanda ini, adakah kita sering mengalaminya atau tidak. Dan boleh jadi juga, tanda-tanda ini

Tanda Buah Pinggang Bermasalah #1

Perhatikan sama ada terdapat perubahan dalam pembuangan air kencing.

 • Perhatikan adakah pembuangan air kencing anda lebih kerap atau kurang kerap dari kebiasaan.
 • Perhatikan juga jika terdapat darah di dalam air kencing anda. Jika anda mengalami kencing terlalu kerap atau terdapat darah di dalam air kencing terutamanya pada waktu malam, dan lama kelamaan air kencing semakin berkurang, boleh jadi anda mempunyai masalah pada buah pinggang.
 • Perhatikan jika terdapat buih pada air kencing yang ditadah. Adanya buih-buih pada air kencing menunjukkan terdapat kehadiran protein dalam air kencing. Protein ini tidak dapat ditapis jika buah pinggang kita bermasalah.

Tanda Buah Pinggang Bermasalah #2

Adakah anda letih sepanjang masa?

 • Kegagalan buah pinggang tidak dapat menghasilkan hormon yang mencukupi untuk tubuh menghasilkan sel darah merah. Apabila tubuh tidak dapat menghasilkan sel darah merah yang mencukupi, anda akan mengalami anemia, dan ini menyebabkan tubuh anda terlalu letih.

Tanda Buah Pinggang Bermasalah #3

Adakah anda mengalami bengkak pada mana-mana bahagian anggota tubuh badan seperti kaki atau tangan?

 • Buah pinggang yang sihat akan berfungsi untuk mengeluarkan bendalir yang berlebihan dari badan anda. Sekiranya terdapat pembengkakan pada anggota badan, boleh jadi buah pinggang anda tidak dapat berfungsi dengan baik.
 • Retensi iaitu penakungan air kencing boleh menyebabkan kaki, buku lali serta mata bengkak.

Tanda Buah Pinggang Bermasalah #4

Adakah anda mengalami ruam dan kegatalan?

 • Kegagalan buah pinggang untuk mengeluarkan sisa-sisa buangan dari tubuh anda boleh menyebabkan anda mengalami kegatalan yang teruk pada anggota badan.

Tanda Buah Pinggang Bermasalah #5

Bagaimana pula dengan selera makan anda?

 • Adakah anda terasa seperti logam di dalam mulut atau tidak dapat menelan makanan? Ini adalah salah satu tanda-tanda awal kegagalan buah pinggang. Ianya juga berlaku disebabkan oleh terkumpulnya sisa buangan di dalam darah.

Tanda Buah Pinggang Bermasalah #6

Adakah anda mengalami loya dan muntah-muntah?

 • Ini juga mungkin disebabkan oleh pengumpulan sisa-sisa buangan di dalam darah.

Tanda Buah Pinggang Bermasalah #7

Adakah anda berasa sejuk sepanjang masa?

 • Mereka yang mengalami anemia mungkin akan berasa kesejukan sepanjang masa walaupun dalam cuaca yang panas.

Tanda Buah Pinggang Bermasalah #8

Adakah anda merasa sukar untuk bernafas?

 • Ini juga adalah tanda awal penyakit buah pinggang yang mungkin disebabkan oleh anemia atau pengumpulan bendalir di dalam paru-paru.

Tanda Buah Pinggang Bermasalah #9

Adakah anda merasa sakit di bahagian belakang atau tepi sebelah bawah pinggang anda?

 • Ini adalah tempat terletaknya buah pinggang anda. Boleh jadi terdapat ketumbuhan yang akan mewujudkan rasa sakit pada buah pinggang.

Tanda Buah Pinggang Bermasalah #10

Adakah anda kerap berasa pening kepala?

 • Ini mungkin disebabkan oleh anemia yang berlaku telah mengakibatkan kekurangan oksigen di dalam otak.

Buah pinggang yang dah rosak, akan terus rosak sampailah ke satu tahap — ia akan GAGAL sepenuhnya dan ini bermakna NYAWA anda menjadi taruhan.

Kalau anda didapati berisiko atau sedang menghadapi kerosakan buah pinggang, berfikir panjang dan berkira-kira soal rawatan adalah bukan satu langkah yang bijak. Usah bertangguh, bila segalanya sudah terlewat.. Wang berjuta pun tak mungkin sudah tiada gunanya lagi..

Suka saya mencadangkan satu produk yang telah dipatenkan dan melalui kajian klinikal selama bertahun, dan mendapat kelulusan daripada KKM sendiri. Produk yang diyakini halal, selamat dan berkesan ini telah banyak membantu ramai orang yang menghidap masalah buah pinggang dan pelbagai penyakit kronik.

Mari dengar pengalaman Tuan Muhammad Rosdi Bin Ismail ini yang pernah alami mimpi ngeri apabila disahkan buah pinggangnya bocor. Ikuti kisah beliau.

Bagaimana Vivix Shaklee Membantu Dalam Mengatasi Masalah Buah Pinggang?

Vivix tidak bertindak sebagai ubat, namun ia adalah suplemen yang mengandungi resveratrol, yang mana ia mempunyai kemampuan untuk melawan pelbagai penyakit kronik dan memperbaikiserta melindungi sel pada tahap DNA.

Mitochondria (penjana tenaga) didalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan oleh keseluruhan tubuh kita termasuklah untuk semua organ berfungsi dengan baik.

Apabila kecekapan mitochondria menurun, fungsi sel turut menurun.

Ramuan yang terkandung di dalam Vivix menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitochondria untuk tingkatkan tahap tenaga didalam sel.

Tenaga dalam bentuk ATP ini juga untuk memproses penghadaman, perkumuhan dan segala aktiviti diperingkat sel. Tanpa tenaga ATP, sel-sel tubuh akan mati. Jika banyak sel yang mati dalam organ, ia menyebabkan kegagalan fungsi organ.

Akhirnya, organ tersebut tak dapat berfungsi langsung. Inilah yang berlaku kepada pesakit buah pinggang yang terpaksa menjalani hemodialisis. Ini kerana sel-sel buah pinggangnya telah mati dan membentuk parut (fibrosis) sehingga menyebabkan buah pinggangnya menjadi kecil dan kecut.

Vivix masih boleh dijadikan ikhtiar untuk perbaiki kesihatan walaupun seseorang pesakit buah pinggang itu sedang menjalani dialisis. Kerana Vivix BUKAN ubat, 100% semulajadi dan tidak mengandungi sebarang jenis drugs (dadah) atau bahan kimia bahaya.

Ia tidak akan meninggalkan sebarang kesan sampingan buruk terhadap diri kita.

Betul Ke Produk Ni Selamat Dan Tak Bebankan Buah Pinggang?

 

Mengikut kajian, resveratrol(antara bahan utama yang terkandung dalam Vivix Shaklee) membantu pesakit buah pinggang melalui cara :

 1. Antioksidan; Mengurangkan tekanan oksidatif pada sel nephron buah pinggang & mengelakkan berlaku kerosakan yang lebih teruk pada saraf buah pinggang.
 2. Meningkatkan struktur dan bentuk buah pinggang yang normal.
 3. Mengurangkan penggumpalan platlet pada buah pinggang.
 4. Mengembangkan salur darah pada buah pinggang.
 5. Mengurangkan proses lipid peroksida.
 6. Mengurangkan kematian sel saraf buah pinggang.

Oleh sebab itu kita dapati hampir semua penghidap masalah buah pinggang yang mencuba alternatif ini mendapat respon dan feedback yang sangat positif.

Apa Kata Mereka

 

rawatan alternatif dialisis

 

cara atasi sakit buah pinggang

rawatan buah pinggang rosak

makanan pesakit buah pinggang

macam mana nak hilangkan protein dalam air kencing

**Disclaimer : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 

beli-sekarang

 

Leave a Reply

CommentLuv badge

10 Tanda Awal Buah Pinggang Anda Bermasalah Dan Perlu Berwaspada
Close Menu
×
×

Cart